,,Ha a párt azt kéri tőlem, indulok az államelnök-választáson”

,,Ha a párt azt kéri tőlem, indulok az államelnök-választáson”
Ha a párt azt kéri tőle, indulni fog a novemberi államelnök-választáson – jelentette ki csütörtökön a DC Newsnak adott interjúban Viorica Dăncilă. A kormányfő hozzátette: egyelőre azon az állásponton van, hogy ,,más mögé áll be segíteni”.

A miniszterelnöktől többek között azt kérdezték, nem az lenne-e a természetes, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke legyen az alakulat államfőjelöltje, még akkor is, ha éppen a miniszterelnöki tisztséget tölti be.

,,Ezzel egyelőre nem számoltam, úgy gondoltam, hogy lesz jelöltünk, és én miniszterelnökként és a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökeként minden erőmmel támogatom, hogy megnyerje az elnökválasztást. De nem szeretném, ha gyávának hinnének. Ha a párt ezt kéri tőlem, akkor elfogadom, amit a párt mond, de pillanatnyilag úgy vélem, az lenne a jó, hogy legyen egy jelöltünk, és én őt támogassam. Számunkra fontos, hogy olyan ember mögé sorakozzunk fel, aki élvezi a párt bizalmát, akit minden területi szervezet támogat, aki egy bizalomhullámot hoz létre nemcsak tagságunk és szimpatizánsaink körében, hanem a többi polgár körében is, mert én egy jó eredményre számítok” – válaszolt Dăncilă. Kifejtette: a párt képes erős kampányt szervezni, ugyanakkor elismerte, ,,talán hibáztak”, amikor nem fordítottak elég figyelmet arra, hogy megszólítsák a fiatalokat, a multinacionális vállalatok alkalmazottjait és a külföldön élő románokat.

 

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .