Gyűlnek a sérültek az Olimpia keretében

Gyűlnek a sérültek az Olimpia keretében
Két nappal a nagyszalontai edzőtábor vége előtt hétre nőtt a sérültek száma a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapat játékoskeretében. Még vannak huszonnégyen.

 

Két felkészülési mérkőzést játszott kedden a nagyszalontai edzőtáborban a harmadosztályos tavaszi folytatásra készülő Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapata, ebből egyet nyertek meg a Csík Tibor, Ioan „Lulu” Dragomir, Paul Levente edzőhármas tanítványai. A bihari IV. ligában szereplő Váradalpári Tricolorul együttest 3–0-ra (gólszerzők: Dănilă 2 gól, a második 11–esből; Micaş – 11–esből) verték a szatmári legények, majd a másodosztályos Nagyváradi Luceafărultól 1–0 arányban kaptak ki. „Hadilábon állunk a helyzetkihasználással. Ezt a következtetést tudom levonni a második meccs után. Jól játszottak a fiúk, sokat támadtak, viszont a kapu előtt elvesztek – mondta Csík Tibor. – Hóval borított pályán játszottuk a keddi meccseket, és ez kicsit megterhelő volt a fiúknak. Csúszott a labda, jobban meg kellett rúgni a lasztit, és ugyanakkor megerőltető volt a játékosaimnak. Sajnos hárman meg is sérültek. Raţ és Molnar egyaránt a bokáját fájlalta, a kapus, Şuta pedig rosszul esett, a karja fáj. Ők már nem is fognak játszani a szerdai és a csütörtöki meccseken” – panaszolta Csík Tibor. Az Olimpia sérülteinek „keret” így hétre nőtt, mivel Zsiga ágyékfájdalmakra panaszkodik, Heil bokaficamot szenvedett, Marian Pop még nem épült fel teljesen térdsérüléséből, de Gavrilescu is fájlalja a combját. Utóbbi négy a tegnapi találkozókat is kihagyta. „Nem akarjuk erőltetni játékukat, nehogy jobban megsérüljenek” – tette hozzá.

 

Még két meccs

Szerdán 12 órától a harmadosztályos Belényesi Bihorul lesz az ellenfél, zárásként pedig, csütörtökön 11 órától a szintén III. ligás Borossebesi Naţional ellen játszanak a „sárga–kékek”, ezután utaznak haza.

„Lassan körvonalazódik benne, kik lesznek azok a játékosok, akikkel kezdeni fogom a tavaszi idényt. Sokkal jobban bosszant, hogy hazatérve megint azon törhetjük a fejünket, hogy hol készüljünk, mert Szatmárnémetiben és a környéken nincs arra alkalmas pálya. Egyelőre nincs leszögezve a jövő hétre barátságos mérkőzés, így az sem nagyon foglalkoztat, hogy a román szövetség halasztja–e a tavaszi rajtot, vagy sem” – panaszolta Csík Tibor.