Gyülekezőt fújnak az Olimpiánál

Akt.:
Gyülekezőt fújnak az Olimpiánál
Erős ellenfelekkel játszik edzőmeccseket a téli félkészülés során a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapata, amely hétfőn kezdi meg az edzéseket.

 

A Debreceni VSC másodosztályos együttese, a román másodosztályos Nagybányai FC Maramureş, az Aradi UTA és a Nagyváradi Lucefărul ellen játszik majd barátságos mérkőzéseket a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapata, a III. Liga 6. csoportjának második helyezettje, amely hétfőn 10.30 órakor kezdi meg a felkészülést a tavaszi folytatásra. A Csík Tibor vezetőedző és szakmai stábja új játékosokat is vár a mai gyülekezőre az Olimpia Stadionhoz. Az Óvári Someşul kapusa, Coman, a magyar harmadosztályos Cigánd SE–től Molnar, illetve Batfalschi csatlakozhat az Olimpia keretéhez. Tehát a megye emblematikus együttese ragaszkodik tervéhez, amelyet másfél évvel ezelőtt indítottak el: erős divíziós csapatot összeállítani kizárólag Szatmár megyei focistákból. Arról egyelőre nem lehet tudni, hogy elhagyja–e valaki az Olimpiát, Csík Tibor viszont reméli, hogy számíthat majd a folytatásban is azokra a labdarúgókra, akik a csapat magját képezték az őszi idényben. Az elmúlt héten a keret valamennyi játékosa megjelent a kötelező orvosi vizsgálatokon, ahol kiderült, mind alkalmasak az edzésre.

A felkészülési programmal kapcsolatban a vezetőedző elmondta, napi egy edzéssel készülnek majd helyi szinten, január 21–én Debrecenben a DVSC második csapatával játszanak majd barátságos meccset, 23–tól pedig egy hetes edzőtáborba vonulnak Aknasugatagra. Február 4–én a Nagybányai FC Maramureş, 7–én pedig az Aradi UTA otthonában mérkőznek, február 25–én pedig a Nagyváradi Luceafărult látják vendégül Szatmárnémetiben. „Szeretnénk más csapatokkal is játszani barátságos meccseket. Egyelőre egyeztetünk, még csak ez a négy találkozó van leszögezve” – mondta lapunknak Csík Tibor.