Gyulafehérvár az idén is bővelkedik kulturális programokban

Gyulafehérvár az idén is bővelkedik kulturális programokban
Az előrejelzések szerint az idén több mint 30 előadást, kiállítást és fesztivált rendeznek a városban. Ezáltal az idén sem marad el a már hagyománnyá vált Város napja, a Zene Ünnepe, a Római Apulum Fesztivál és a Zene és filmfesztivál sem.

 

A szervezők arra törekednek, hogy a változatos programokkal a helyieknek, de főleg a turistáknak keltsék fel a figyelmét, akik az utóbbi időben évről-évre egyre többen jönnek vagy visszajönnek a városba. Ugyancsak Gyulafehérvár népszerűsítését szolgálja a National Geographic Traveler 2012-2013-as téli számában megjelent két oldalas városbemutató írás. A sokszínű rendezvények és a felújítás alatt álló vár által a város egyre népszerűbb lesz, és úgy tűnik kezd életre kelni.

Egyelőre az idei rendezvények pontos időpontját nem lehet tudni, de az illetékesek szerint április 27-28-án a Középkori Vár Napját, május 1-én a Vauban vár napját, május 24-26-án a Város Napját, június 1-2-án a gyerekek napját a várnál, június 21-23-án a Zene Ünnepét, június 29-30-án a Római Apulum Fesztivált, augusztust 17-18-án kutyakiállítást, szeptember 12-15-én Zene és Filmfesztivált, december 1-én a nemzeti napot és 6-23-án a Tél Ünnepét rendezik meg.

Kulcsár Mária