Gyújtogattak s tűzzel játszottak

Gyújtogattak s tűzzel játszottak
Bihar megye – Az elmúlt hétvégén talán a szokásosnál kevesebb dolguk akadt a tűzoltóknak, viszont változatosak voltak az esetek. Tarlótűz, tetőtűz és lakástűz is szerepelt a palettán. Senki nem sérült meg.

Tarlótűzhöz riasztották Érolasziba a székelyhídi tűzoltókat pénteken este fél kilenc tájban. A mezőgazdasági földterület egy cég birtokában van, annak tulajdonosai kérték a segítséget. Mire a lánglovagok végeztek az oltással, 5 hektáron égett el a száraz növényzet. Személyi sérülés nem történt.

Gyújtogatás

Szombaton este kilenc óra után tűz ütött ki egy hegyközszoldobágyi portán, a 130. szám alatti ingatlan tetőzete kapott lángra. Mint utóbb kiderült, nem magától, s nem is gondatlanságból, valaki szándékosan szította a tüzet. Hozzávetőleg másfél órán át tartott az oltás, mire a helyszínre riasztott nagyváradi 2-es számu tűzoltóalakulat ügyeletesei megfékezték és eloltották a lángokat, hat fenyőfagerenda, 5 köbméter faanyag égett el, s 120 négyzetméteren megégett a cseréptető. A kár összértékét 20 ezer lejre becsülték, a megmenetett javakét pedig kétszer ennyire, tájékoztatott camelia Rosca, a Bihar megyei Crisana Sürgősségi Felügyelőség szóvívője. A gyújtogató keresésébe a rendőrség is bekapcsolódott, állítólag van is gyanúsított.

Tűzzel játszottak

A nagyváradi tűzoltóság 1-es számu egységét Fugyivásárhelyre riasztották vasárnap, az egyik ház udvarán kigyulladt a nyárikonyha. Mire a lánglovagok végeztek az oltással, a mintegy 12 négyzetméteres nádfedelü faépítmény teljesen megsemmisült. Az anyagi kárt ezer lejre becsülték. A tűz okainak kivizsgálása folyik, eddig minden jel arra utal, hogy gyermekek gyufával játszadozva okozták a bajt.

Zámbó Sipos Mónika