Gyűjtés a sérült testvérek számára

Gyűjtés indult a balesetet szenvedett szalárdi testvérek megsegítésére. Fotó: ebihoreanul.ro
Gyűjtés indult a balesetet szenvedett szalárdi testvérek megsegítésére. Fotó: ebihoreanul.ro
Továbbra is kórházban van három lány abból a négy testvérből, akiket szombaton a váradi közlekedési rendőrség székhelye előtt ütött el egy autó, állapotuk javul.

Mint megírtuk, a 12 és 8 éves lányokat átvitték Temesvárra. Közülük a 12 éves kislány az, akinek a bal lábát az orvosok erőfeszítései ellenére sem sikerült megmenteni: térd alatt kellett amputálni a végtagot. 21 éves nővérük a nagyváradi Megyei Kórházba van beutalva, negyedik testvérük csak könnyebb sérüléseket szenvedett, őt már szombaton hazaengedték.

Sokan segítenek

Közben gyűjtés indult a szalárdi testvérek megsegítésére. Az ISU megyei szóvivője, Camelia Roșca kezdeményezte ezt. Aki be akarna fizetni az a Toma Alex Cătălin névre nyitott számlán teheti ezt meg: EUR-RO83BTRLEURCRT0428228401; RON-RO36BTRLRONCRT0428228401. Roșca elmondta: igen receptívek a Bihar megyeiek a kezdeményezésre. A Toma családot egyébként más tragédia is érte. Majdnem egy éve kómában fekszik 10 éves fiúk is, szintén közúti baleset miatt. Ő az a gyerek, akivel kapcsolatban megírtuk, hogy szülei az orvosokat vádolják, ugyanis a váradi városi kórház orvosai inkább hazaküldték, minthogy kezeljék, további életben tartásáért ugyanis pénzt kértek volna. Közben kiderült azonban, hogy a fiú kiíratásakor csak a költségekről szóló számlát kaptak, nem kötelesek semmit fizetni. Azóta fiúk egy bukaresti kórházban van, ahol többször megműtötték, állapota kicsit javult, de még mindig kómában van.