Győztes szezonkezdet

Bihar megye – A három pont megszerzésével kezdte meg szereplését a Team Sport Megyei első osztályú labdarúgó bajnokság tavaszi szezonjában a bajnoki címre aspiráló Érmihályfalvi Unirea.

Akárcsak az ősszel (1–0), most is minimális arányú győzelmet aratott az UnireaVáradalpári Tricolorul ellen. Bár a találkozón végig a hazaiak birtokolták többet a labdát, a vezetést a vendégek szerezték meg rögtön első helyzetükből a 17. percben Ardelean révén, melyet védelmi hiba előzött meg. Ugyanennyi idő kellett elteljen az egyenlítésig is, amikor a 34. percben Balea beadását Kiss továbbitotta a hálóba. A második félidő közepén Balea már maga fejezte be akcióját, amikor a jobb oldalról a kapu elé lopva a távolságot „kilőtte” a hosszú sarkot.

Kapuscsere csatárral

Egy perccel korábban, még döntetlennél, a váradalpári kapus időhúzásért sárga lapott kapott, majd a gól utáni fegyelmezetlenségével emberhátrányba is hozta csapatát: a bíróval, majd az őt csititó társaival is vitába keveredett, dühében a labdát felrúgva a pálya melletti sportterem tetejére. Alakításáért megkapta a pirosat jelentő második sárgát; a játékteret a csatár Tătarral együtt hagyta el, utóbbi helyett jöhetett a cserekapus. Visszatérve a két csapat őszi meccsével vont párhuzamra, nem csak a különbség volt hasonló, de az is, hogy az Unirea ismét olyan szezon eleji formát  mutatott, melynél vélhetően többre lesz szükség a remélt végkifejlethez.

Érmihályfalvi Unirea–Váradalpári Tricolorul 2–1 (1–1). Praszler stadion, 250 néző. Gólszerzők: Kiss (34.p.), Balea (63.p.), illetve Ardelean (17.p.). Sárga lapok: Bot, Balaj, Galiş. Piros lap: Balaj. Játékvezető Nagy Krisztián, partjelzők Cristian Bologan és Cristian Câmpan. Szövetségi megfigyelő Gheorghe Rusu.

UNIREA: Szász – Săraz, Nistor, Judea, Pop, Iambor (46.p. Crişan), Fele S. (89.p. Nagy), Balea, Popa (80.p. Béres), Ştefan, Kiss (65.p. Fele Sz.). Edzők: Muzsnay Zsolt és Csűri Sándor.

TRICOLORUL: Balaj – Iova, Gherle, Bot, Marinău, Iancu, Pereţ, Fitero (88.p. Suciu), Bodea ( 63.p. Galiş), Tătar (65.p. Puşcău), Ardelean). Edző: Sorin Cigan.

Címkék: , , ,