Győztes gól az utolsó percben

Győztes gól az utolsó percben

Bihar megye  – Előkészületi találkozót játszott szombaton Érmihályfalván a helyi Unirea és a Nagyváradi Bihar FC II. Utóbbi nyert, győzelmét java részben a hazaiaknak köszönheti, akik védelmi hibákat „kínáltak fel”.

A meccs előtt pár perccel esni kezdett az eső, de mint kiderült, „csak a porját verte el”, az időjáráson semmi nem múlt. Annál több a focistákon: a megyei első osztályban szereplő házigazdák nem illetődtek meg az országos harmadik vonalbeli ellenfelüktől, Avram már az első percbe gólt szerezhetett volna, ha pontosabban céloz. A váradiak kerültek mezőnyfőlénybe, de ez nem tükröződött a helyzetek kialakításában, sőr, a 16. perceb Gyula ismát az Unireának szerezhetett volna vezetést, de egy az egyben a kapussal hibázott, később Fele szabadrúgásból veszélyeztetett. Danut Baba edző a partvonalról állandó utasításokkal látta el tanítványait, s ennek meg is lett az eredménye, igaz, a helyi védelem hathatós „segítsége” is kellett ahhoz, hogy a semmiből megszerezzék a vezetést Ardelean révén – 0–1.

Gól az utolsó percben

A félidő után mindkét edző a teljes kispadot melegíteni küldte, s a lefújásig egymást követték a cserék mindkét oldalon. Nem csak az összeállítások, az eredmény is változott: Fele tizenegyesből egyenlített, ugyancsak büntetőből szerezte vissza a vezetést a Bihar FC II., Balea volt a végrehajtó– 1–2. Az Unirea továbbra sem adta fel, és egy szemre is tetszetős, gyors ellentámadás után Malan révén egyenlített. Már mindenki a döntetlent „hitelesítő” utolsó sípszót várta, amikor a hazai védelem „udvariasan” újabb lehetőséget kínált, amit Lobont ki is használt – 2–3. Az Unireában a Szaniszlóról (Szatmár megye) érkezett Horváth, és a tarcsai Bara kapott játéklehetőséget, a klub vezetősége mérlegeli leigazolásukat.

Edzők véleménye

Danut Baba (Bihar FC II.): Nagyon hasznos felkészülési találkozó volt, mely tisztázta előttem, hogy kik lesznek a kezdő csapatban a pénteken kezdődő visszavágó idény elején. A mihályfalviaknak sok sikert kívánok, úgy látom, minden körülmény adott a jó szerepléshez.

Csűri Sándor (Unirea): Edzőtáborozás után felmértük az erőnlétet, és csak dícsérni tudom a fiókat, akik minde taktikailag, mind fegyelemben betartották az utasításokat. Védelmi hibákból kaptuk a gólokat, kihagytunk helyzeteket – látszik, hogy van még mit javítani, de jó úton vagyunk egy ütőképes csapat kialakításához.

Unirea: Orosz – Csiri, Stefan, Codrea V., Kovács, Papp, Malan, Fele Sz., Lakatos – Gyula, Avram. Játszott még: Béres, Lázár, Pauli, Berecz, Horváth, Bara.

Bihar FC II.: Bonta – Indries, Bot, Pocian, Mihes, Balea, Novák, Butuc, Ban – Széles, Ardelean. Játszott még:Paul, Tart, Pantea, Bara, Tesan, Belcin, Lobomt, Mihoc.

Rencz Csaba