Győztek a szatmári kosaras lányok

Első győzelmét könyvelte el a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabda–csapata: Marius Tarţa edző tanítványai 73–63 (félidőben 35–35) arányba verték a Gyulafehérvári U–LPS csapatát egy felkészülési mérkőzésen.

„Látszik már egy kis fejlődés a csapatjátékba. Igaz, a craiovai csapat sokkal jobb volt, azonban Tarţa munkája észrevehető már. Gyorsabban játszottak a lányok, és eredményesebbek voltak” – mondta Éles Péter, a VSK elnöke, aki a kosárlabda–csapat vezetésével is foglalkozik. A VSK legjobbjai voltak: Corina Mutişan (26 pont), Vértes Laura (18), Nicoleta Sabo (10).
A két együttes holnap reggel 9.30 órakor még játszik egy mérkőzést egymás ellen a Sportlíceum Ioan Slavici utcai sporttermében.
A VSK–nak ez lesz a negyedik mérkőzése megalakulása óta. Korábban a Craiova ellen játszottak két felkészülési mérkőzést Szatmárnémetiben. Mindkét találkozót elvesztették a VSK lányai.
A szatmári csapat egyébként egy csoportban szerepl majd a november végén rajtoló B–osztályos bajnokságban Craiovával és a gyulafehérvári csapattal.