Győzelemmel zárt a Szatmárnémeti VSK Aradon

A második helyen zárta az aradi felkészülési tornát a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata, miután a csütörtök délután, a zárómérkőzésen 37–31 (16–14) arányban verte a Nemzeti Ligában újonc Bukaresti CSM–t.

A mérkőzésen pályára lépet Jan Vizsbovszkij is, aki az első csütörtöki mérkőzésen (a Brassói Dinamo Municipal ellen, amelyet 33–28 arányban vesztett el a VSK) izomhúzódás miatt a kispadon maradt. A kapus, Florin Panazan is jobb teljesítményt nyújtott, illetve a jobbszélen Oláh János is pontosabb volt. Viszont az újonc átlövő, a szerb Jovan Stankov továbbra sem találja a helyét a csapatban. A nyitányon, az Aradi HC ellen 42–30 arányban megnyert mérkőzésen, négy gólt dobott, a Dinamo ellen egyet sem, a Bukaresti CSM ellen pedig csak egyszer volt eredményes. A legjobb góldobó ezúttal is Mihai Timofte volt: a Konstancai HCM–től igazolt balszélső tíz gólt dobott a CSM–nek, a torna három mérkőzésén pedig összesen 28 alkalommal volt eredményes.
Péntek délután egyébként a VSK kerete Orosházára utazik, ahol egy erős felkészülési tornát rendeznek szombaton és vasárnap. A nyolccsapatos Doherty Hungary Kupán három magyar élvonalbeli csapattal, a Ferencvárosi TC, a Csurgói KK, illetve az Uniqua–Pécs VSE ellen játszik majd a csoportmérkőzések során. A másik ágon két magyar élvonalbeli gárda, a házigazda Orosházi FKSE és a Budapest Bank Kecskemét, a horvát élvonalbeli RK Eszék, illetve a román Nemzeti Ligában újonc Nagyváradi VSK fog játszani egymás ellen.

Aradi felkészülési torna, utolsó mérkőzés
Szatmárnémeti VSK – Bukaresti CSM 37–31 (16–14). VSK: Panazan 29 védés – Mateaş 3 gól, Oláh 4, Surducan 6, Şavlovschi 3 (1 hétméteresből), Vizsbovszkij 2, Munea 2, Savic 4, Várady 2, Stankov 1, Timofte 10.