Győzelemmel kezdtek a terermfocisok

Négy gólost sikert ér el Románia teremlabdarúgó–válogatotta a Portoban zajló Európa–bajnokság első mérkőzésén, Csehország nemzeti együttese ellen.

Jakab Zoltán szövetségi kapitány legénysége a második félidőben nyújtott remek teljesítményének köszönheti a győzelmet. Az első játékrész elején a csehek letámadták a románokat, és csak a kapus, Klein Lászlónak köszönhetik a románok, hogy csak két gólt tudott rúgni az ellenfél. Igaz, mindkét találat azután született, hogy túloldalt a „tricolorok” bevették a csehek kapuját.

A második félidőben a románok hamar megszerzik a vezetést jelentő két találatot, azonban utána a védekezésre összspontosítottak, ezért pedig „megfizettek”: a csehek egyenlítettek. Ezután magához tért Jabak Zoltán együttese és a végére 8–4–re győzött.

A mérkőzésen mutatott teljesítmény (elsősorban a második félidő játéka alapján) megijesztette a románok következő csoportbeli ellenfelét, az olaszokat. „Nem hiszem, hogy félválról kellene kezeljük a románokat. Az utóbbi időben nagyot fejlődtek, és nagyon jó csapatuk van még akkor is, ha nincsenek valami jó pozicióban a világranglistán. Szerintem egyenlő ellenfelünk lesz Románia vasárnap este” – mondta Alessandro Nuccorini, az olaszok szövetségi kapitánya. Ellenük vasárnap este játszik Jakab legénysége.

Mivel az A csoport másik mérkőzésén a házigazda portugálok döntetlent játszottak az olaszokkal szemben, Románia az első forduló után vezeti a kvartettet.

 

Teremlabdarúgó Európa–bajnokság, A csoport, 1. forduló

Románia – Csehország 8–4 (2–2). Gólszerzők: Florin Matei (12. perc, 37., 40. – 11–esből), Cosmin Gherman (17.), Robert Lupu (23., 35.), Gabriel Molomfălean (34.), Szőcs Lóránd (32.), illetve Gabriel Dobre (15. – öngól), Sluka (18.), Resetar (27.), M. Mares (30.).