Győzelemmel kezdett hazai pályán az Unirea

Győzelemmel kezdett hazai pályán az Unirea
Bihar megye – A III.-Ligás tavaszi szezonra készülő Érmihályfalvi Unirea idei első hazai találkozóját játszotta kedden délben, a szintén harmadik vonalbeli Szatmári Olimpia volt az ellenfele.

 

 

A edzőmeccsre a hótól már megszabadult Praszler stadionban került sor, napfényes, de hideg, szeles időben. A találkozó egészére jellemző, hogy az Unirea irányította a játékot, és főleg az első félidőben néhol tetszetős összjátékot produkálva, több helyzetet is kidolgozva. Az első gól az első félidő derekán született, amikor egy félpályáról indult akcióban Buşteát ugratták ki társai, aki a kifutó kapus mellett a hosszú sarokba perdített – 1-0. Ígéretes helyzet adódott még Crişan és Iambor előtt is, az Olimpia csupán 2-3 pontrúgásnál jutott kihasználatlanul maradt lehetőséghez.

 

Cserék mindkét oldalon

 

A második játékrészben az edzők mindkét oldalon folyamatosan küldték pályára cserejátékosaikat, és a játék színvonala is visszaesett. Az Unirea a 66. percben növelte előnyét, amikor Magda egy kapu elé rúgott labdára jókor érkezett, és közelről a hálóba továbbított – 2-0. A hazai csapat tartotta mezőfölényét, a vendégek gyakorlatilag csak a befejezés előtt 3 perccel kerültek gólhelyzetbe, amikor tizenegyest ítélt javukra a játékvezető, amit ki is használtak – 2-1. Csűri Sándor edző a következő összeállításban küldte pályára az érmihályfalvi gárdát: Szász – Ionescu, Nistor, Cura, Morar, Crişan, Fele S., Magda, Bârsan, Iambor, Buştea. Csereként állt be Ármós, Toderaş – Săraz, Fele Sz., Szalai és Pap. A tervek szerint az Unirea következő felkészülési találkozóját ugyancsak hazai pályán játssza, szombaton, a Bihar FC ellen.

Rencz Csaba

Címkék: , ,