Győzelemmel „hangoltak” a derbire

Győzelemmel „hangoltak” a derbire
Bihar megye – A Team Sport Megyei első osztályú bajnokság hét végi fordulójában az Érmihályfalvi Unirea saját pályáján a Keményfoki (Avram Iancu) Victoriát győzte le 5–1–re.

A bajnokság megnyerésére esélyes két csapat közül szombaton délelőtt a listavezető Hegyközpályi Bioland 4–1 arányban nyert Váradalpáron, így „üldözőjének”, az Érmihályfalvi Unireának sem maradt más, mint az előremenekülés. A délutáni találkozón ennek megfelelően kezdett az érmelléki csapat, Cuc már a 4. percben a keményfokiak hálójába fejelt, és ugyancsak egy jobb oldali szöglet után a 22. percben Nistor is fejesből volt eredményes. Elfogultság nélkül állítható, hogy a világ bármelyik pályáján megállná a helyét az a Cuc–Béres összjáték, melynek végén utóbbi állította be látványos „bombával” a 3–0–ás félidei eredményt.

Újabb három gól

A fordulás utáni 6. percben Szász kapus kirúgása jelentett gólpaszt Cucnak (4–0), majd a 67. percben a Viitorul gyakorlatilag egyetlen helyzetét váltotta gólra egy szabadrúgást követően (4–1), a végeredményt pedig a csapatkapitány Fele Sándor találata alakította ki (5–1). A következő fordulóban a Bioland Pályiban fogadja éppen Keményfokot, míg az Unirea játék nélkül „szerez” pontokat a Bihar FC II. visszalépése miatt. Két hét múlva, április 10–én pedig következik az Unirea–Bioland derbi, mely akár a bajnokság „döntőjének” is nevezhető.

Címkék: , , ,