Győzelemmel akarnak búcsúzni a szatmári kézis fiúk

Pénteken 17 órától a szatmárnémeti Sportlíceum Ady Endre utcai termében a Székelyudvarhelyi KC–t látja vendégül a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata, az idény utolsó hazai bajnoki mérkőzésén.

Idénybeli utolsó hazai mérkőzését játssza péntek délután a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata, a Palkó János és Nicolea Istrate edzőpáros legénysége pedig méltó képen szeretne búcsúzni szurkolóitól: egy remek szezont egy remek játékkal, és nyilván, két ponttal szeretnék zárni Szatmárnémetiben. Ehhez méltó ellenfele van a VSK legénységének, ugyanis a korábbi éllovas, a Székelyudvarhelyi KC utazik Szatmárra. Ezután a szatmáriaknak még lesz egy bajnoki mérkőzésen Nagybányán, majd Drobeta Turnu–Severinre utaznak, ahol először szerepelhet a Román Kupa küzdelmeiben.
Palkó már korábban is jelezte, hogy győzni szeretne a székelyek ellen. „Még van egy meglepetés, amivel készülök ebben az idényben: nyerni akarok a Székelyudvarhelyi KC ellen” – mondta ezt a szakvezető még április elején, miután a VSK hazai közönség előtt verte a Krassó–Szörényi UCM együttest. Az erőviszonyok tekintetében az SzKC kisebb előnyt élvezhet, azonban az eredmények nem a javukra szólnak. A két csapat közötti idénybeli első találkozóján (február 12–én) az akkor házigazda szerepet betöltő székelyek csak a hajrában nyújtott teljesítménnyel, nehezen verték a három góllal a VSK–t. Időközben az SzKC elvesztette hosszú veretlenségi sorozatát, lecsúszott a táblázat második helyre, ráadásul meglepetésre az elmúlt fordulóban csak döntetlent ért el a kiesés ellen küzdő Temesvári Polival. Éppen ezért nagy szüksége van Vlad Caba edző együttesének a szatmári két pontra, ugyanis még a bajnoki második pozíció sem biztosított. Viszont a helyükre pályázó Bucovina Suceava már tudja, hogy mi várja az ellenfeleket Szatmárnémetiben, ugyanis a 15. forduló után „üres zsebbel” küldték haza a VSK játékosai a moldovaiakat. A szatmári legénység egyébként ebben az idényben csak két hazai meccsét vesztette el: a Konstancai HCM és a Pandurii Tg. Jiunak sikerült legyőznie az Ady Endre utcai teremben a VSK–t.
A pénteki, VSK – SzKC találkozó 17 órakor kezdődik.

Címkék: , ,