Győzelem az első mérkőzésen!

Győzelem az első mérkőzésen!
Három időpont-változtatást követően szerdán délben végre lejátszhatták a Debreceni VSC–Nagyváradi Bihar FC (2–4) barátságos labdarúgó-mérkőzést.

Debreceni VSC–Nagyváradi Bihar FC 2–4 (1–1). Debrecen, Oláh Gábor műfűves játéktér, mintegy 150 néző. Játékvezető: Erdély Gábor. Gólszerzők: Salami, Máté, illerve Bîrză (25. p.), Markus (50. és 60. p.), Jhonnes (65. p., öngól). Nem a legideálisabb körülmények között fogadta a magyar bajnok a Bihar FC-t, ugyanis mind a két csapat dolgát alaposan megnehezítette a hóesés. A vendég piros-kékek szereztek vezetést, de a szünet előtt a debreceni próbajátékon lévő Salami egyenlített. A nigériai támadó mellett különben még négy labdarúgót tesztelt a magyar címvédő: az olasz Patrick Kalambay, a horvát Marko Simic, a brazil Jhonnes Marques de Souza és Paulo da Silva bizonyíthatott. DVSC: Verpecz (Pantics) – Szilágyi G. (Burics), Máté, Ihonnes, Kalambay – Mokánszki, Spitzmüller, da Silva, Vinicius (Lucas) – Salami (Ferenczi), Simic (Sigér).

Jobb volt a vendégcsapat

A második felvonásban már a Bihar FC játszott fölényben, és a döntetlenül végződött első játékrészt követően újabb három találattal biztosította be a győzelmét. Fordulásig a következő összeállításban lépett pályára a váradi gárda: Fildan – Moraru, Oltean, Muscă, Lupu – Chiş, Coroian, Sorian, Florean – Hadzsi,  Bârză. Szünet után teljesen új csapatot küldött harcba Gheorghe Ghiţ váradi edző: Stroescu – Ionescu, Ţoca, Deaconescu, Iuhas – Dancs, M. Popa, Petrache – Şulea, Markuş, F. Pop. Játszott még: Hering, Achim és Birtalan. A következő összecsapáson, szintén Debrecenben, szombaton 17 órától az Újpest lesz a Bihar FC ellenfele. A Bihar FC-hez tartozó hír szerint sikerült Váradra szerződtetni a Zalaegerszeg kapusát, Pogacsics Krisztiánt, s csütörtöktől együtt készül Fildannal és társaival, mellette nyárig Váradra igazolt Cristian Cigan is, és szombaton már pályára is lép.