Győzelem az első mérkőzésen

Győzelem az első mérkőzésen
Péntek délelőtt az Antonio Alexe sportcsarnokban elkezdődött a négy női csapat részvételével rendezett nemzetközi kosárlabda torna. A váradi lányok első mecsükön legyőzték a Nyiregyházi Főiskolát.

A nyitó találkozón a Kolozsvári Universitatea cserejátékosokkal megtüzdelt csapata a vártnál kicsit nehezebben győzte le a Debreceni DEAC SI együttesét, amely a magyar NB I. B csoportjában játszik akárcsak a másik, a nyiregyházi vendégcsapat. A végeredmény: Universitatea–Debrecen 74–63.

A második összecsapáson a már a bajnoki küzdelmekre készülõdõ váradi hölgycsapat, az Egyetem VSK ellenfele a Nyiregyházi Főiskola KSE együttese volt, és a harmadik játéknegyed kivételével a többi három fölényes váradi elõnnyel zárult, akárcsak az összesítés: Nagyváradi Egyetem VSK– Nyiregházi Fõiskola KSE 80–55 (24–14, 21–16, 10–14, 25–11).

Kezd összeállni a csapat

Adriana Niculescu váradi vezető edző tanítványai helyenként igen jól (főleg támadásban jeleskedtek) játszottak, s az új szerzemények, a három amerikai kislány bemutatkozása sikeresnek mondható. Közülük a játékirányító Janette Shawna Hughes tûnt a legügyesebbnek, aki pontszerzésben is kimagaslóan teljesített, ám a jelek szerint két társa, Ruth Waters és Sarah Stephens is hasznos tagja lehet az immár az eddigieknél sokkal jobb sorsra (is) érdemes váradi hölgycsapatnak. A hazai pontokat Hughes (21), Waters (12), Stephens (11), Singur (9), Grigoras (9), Gavra (6), Tamasdan (6), Stoedin (4), Ordean (2) szerezték.