Győzelem, alacsony színvonal mellett

Győzelem, alacsony színvonal mellett
Szombati győzelmét követően tovább őrzi ötödik helyét a második liga második csoportjában a Liberty. A három pont alacsony színvonalú meccsen született.

Az alacsony színvonalhoz két együttes kellett: sem az élbolyban tanyázó házigazdák, sem a jelenleg a kiesők között tartózkodó vendégek nem tudtak semmi rendkívülit felmutatni, viszont azt a szenzáció számba menő gólt fontosnak tartjuk megjegyezni, amelyet a vendég Scutaru lőtt a második félidőben. Az igazsághoz, és persze a színvonalhoz az is hozzá tartozik, hogy a puha, felázott talajú pályán nem is igen alakulhatott ki látványos, színvonalas csata, amely főleg az első játékrészre vonatkoztatható.

A második felvonásban pályára lépett Iacobbal aztán valamivel több „lélek” keletkezett a házigazdákban, s az hammar góllá is érett: az 52. percben a tizenhatoson belül a vendég védők elkaszálták Iambort, s a jogosan megítélt tizenegyest Iacob vágta a háló jobb sarkába: 1–0.

Gól félpályáról

Hat perccel később ritkán látható találattal egyenlítettek a vendégek: Amamoo, a Liberty kapusa hosszan rúgta ki a labdát, az Scutaruhoz került, aki kapásból, mintegy 50 méterről megcélozta a nagyszalontai kaput, a pöttyös pedig a ghánai fiú feje felett esett a hálóba: 1–1. A hajdúvárosiakat felrázta a kapott gól, támadássorozatba kezdtek, s ennek eredményeként a 65. percben Bud (ismét ő!!) Iambor beadását fejelte a hálóba: 2–1, s ez maradt a végeredmény is, mivel az utolsó sípszóig immár semmi érdemleges feljegyezni való nem történt.

Lévay Sándor