Gyorssegélyben részesíti a kormány az árvíz sújtotta családokat

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Gyorssegélyben részesíti a kormány a júniusi és júliusi árvizek, földcsuszamlások és más rendkívüli időjárási körülmények miatt szükséghelyzetbe került családokat – az erről szóló határozatot csütörtöki ülésén fogadta el a kabinet.

Az összesen legfeljebb hatmillió lej összegű támogatást a következőképpen osztják el a rászorulók között: az elhunytak családja 25.000 lejes gyorssegélyben részesül; azok a családok, amelyeknek gazdasága több mint 50 százalékban károsult, 10.000 lejes támogatást kapnak, azok pedig, amelyek gazdaságának kevesebb mint felében esett kár, 5.000 lejes támogatásban részesülnek – mondta Nelu Barbu kormányszóvivő, hozzátéve, hogy a kárvallottaknak nem kell külön kérvényezniük a segélyt.

Barbu rámutatott, egy másik, szintén csütörtökön elfogadott határozatban arról is rendelkezik a kabinet, hogy az állami tartalékalapból moduláris lakásokat, építkezési anyagokat, élelmiszereket és vizet utal ki a Kovászna, Bákó, Botoşani, Buzău, Dâmboviţa és Neamţ megyei árvízkárosultaknak. E segély értéke 767.700 lej – mondta még a kormány sajtószóvivője.

www.agerpres.ro