Gyorsabb munkatempóra lenne szükség

Gyorsabb munkatempóra lenne szükség
Szatmár megye – A Szatmár megyei Lázári – Szárazberek közötti útszakaszon történő aszfaltozások minőségével elégedett Csehi Árpád megyei tanácsos.

Hétfőn előre be nem jelentett ellenőrzést tartott a Szatmár Megyei Tanács néhány tanácsosa a Lázári – Szárazberek közötti megyei rangú útszakaszon folyó aszfaltozási munkálatok helyszínén. Az említett mintegy14 kilométeres útszakasz rendbetétele részét képezi annak a programnak, amely révén a megyei rangú útszakaszok legtöbbjét 6 centiméter vastag új aszfaltréteggel látják el. A munkálatokat végző botosani–i Tehnic Asist cég, amely nemrég fejezte be a Piskolt – Érendréd útszakasz leaszfaltozását, az ellenőrzésen jelen lévő szakértők szerint most is jó minőségű munkát végez.

Több helyszin

Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács költségvetési bizottságának elnöke elfogadhatónak ítélte meg a munkálatok minőségét, azonban kihangsúlyozta, hogy egyszerre több helyszínen, útszakaszon is dolgozhatnának. A cég jelen lévő képviselőitől kapott információk szerint erre van esély, azonban ehhez szükséges befejezniük a Szatmárudvariban épülő új betontelepüket, ahonnan gyorsan tudják majd aszfalttal ellátni akár a több helyszínen folyó útépítéseket. A megrendelt munkálatokat végző cég 6 centiméternyi aszfaltréteget helyez fel a programba belefoglalt megyei rangú utakra. A Lázári – Szárazberek közötti szakasz leaszfaltozására egyébként 5,2 millió lejt költ a Szatmár Megyei Tanács — számolt be róla Csehi.