Gyors iramban fejlődik a reptér

Gyors iramban fejlődik a reptér
Jelenleg hetente tizenhárom járat indul a Nagyváradi Reptérről, márciustól viszont számuk harmincöt lesz. A csütörtöki sajtótájékoztatón új szerződésekről, tervekről számoltak be az illetékesek.

Elsőként, azaz december 15-től a Blue Air légitársaság Nagyváradot és Bukarestet összekötő járatait vezetik be, ezekre már mától lehet jegyeket vásárolni. A Boeing 737 típusú gépek egyúttal Jászvásár felé is biztosítják az összeköttetést, az utasoknak Bukarestben ki sem kell szállniuk a gépből, félóra várakozás után már indulnak is.

Engedékenyek

Amint Tudor Constantinescu, a Blue Air kereskedelmi igazgatója elmondta, 2013 óra jelentős fejlődésen ment keresztül a cég, utasaik száma az idén eléri a 3,2 milliót, a charter járatok utasai nélkül. Bukarest és Jászvásár, majd Jászvásár, Kolozsvár és Temesvár „összekötését” követően logikus lépés volt Bihar megyét is bevonni, így létesült a Nagyvárad és Konstanca közötti időszakos járat. A következő lépés a Bukarest és Nagyvárad közötti rendszeres járat bevezetése, továbbutazási lehetőséggel Jászvásár felé. Bukaresttől Jászvásárig a jegyek ára ugyancsak 90 lejtől kezdődik, akárcsak a Bukarest és Nagyvárad közöttiek. A társaság kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy repülőgépeik nagyon kényelmesek, s a jegy árában enni- és innivaló, egy kézi csomag, valamint egy maximum 32 kilogrammos raktérben szállítandó csomag is benne foglaltatik. „Akik ismernek bennünket, tudják, hogy engedékeny társaság vagyunk, nem kötünk bele az apró részletekbe, nem viselkedünk úgy a kliensekkel, mint parancsnok az alattvalójával” – mondta a kereskedelmi igazgató.

Átszállás

A sajtótájékoztató során felszólalt Marius Bodea, a Jászvásári Reptér vezérigazgatója is, aki elmondta, hogy meglátása szerint a Nagyváradi Reptér ugyanolyan iramban fog majd fejlődni, mint ahogy ez a jászvásári esetében történt. A két város közötti repülőjárat nagyon fontos, hangsúlyozta ki, mivel jelenleg az összeköttetés hiányos és „az emberek találkozni szeretnének”.

Pásztor Sándor újdonsággal szolgált a nemzetközi járatok tekintetében is: szintén a Blue Airnek köszönhetően március 26-tól egyenes összeköttetés lesz Nagyvárad és Torino között, egy jegy ára ezen az útvonalon is hasonló, mint a korábbi kettőn, azaz 19,99 euró, viszont ebben az árban csak a kézicsomag foglaltatik benne, a raktérben szállítandó csomagokért 15 és 25 euró közötti összeget kérnek. A társaság egyúttal a torinói reptéren románul is beszélő alkalmazottakkal és egyszerű átszállási lehetőséggel várja a hazaiakat Róma és Nápoly felé, de Szicília felé is tudnak átszállást biztosítani. A Nagyvárad és Torino közötti járatok csütörtökön és vasárnap közlekednek majd, az első járat március 26-án indul. Torino felől 12 órakor indul a repülőgép és 15 órakor érkezik Váradra, ahonnan 15.45-kor indul vissza Torino felé.

Tervek

A szakértők szerint ahhoz, hogy az országon belüli útvonalak le legyenek fedve, Nagyváradról Bukarest, Konstanca és Jászvásár felé fontos járatokat biztosítani, és ez most teljesül, hangsúlyozta ki Pásztor Sándor megyei tanácselnök. Ami pedig a külföldi útvonalakat illeti: egyéb légitársaságokkal is folyamatban vannak a tárgyalások; mind Európa egyéb célpontjai felé, mind Moszkva felé szeretnének repülőgépeket biztosítani, s céljaik közé tartozik a charter-járatok bevezetése is.

Címkék: ,