Győri vendégek a Szentlászlóban

Győri vendégek a Szentlászlóban
A Határtalanul program keretében a múlt héten a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumba látogattak a győri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola VII. osztályos tanulói (45 diák) az őket kísérő tanárokkal.

Projektfelelősként nagy szeretettel fogadta őket Tankó Zita tanító néni, akinek a vezetésével ellátogattak a várba, sétáltak a szecessziós főutcán, megismerték a város központjának nevezetességeit. Megnézték az Ugrócok előkészítő osztályát is, érdeklődtek az iskolarendszerről, meg az egyházi iskola jellegéről, a programjaikról. Vincze Zsolt történelemtanár kalauzolásával a Székesegyházban megtekintették az egyházművészeti kincseket is (a múzeumban Tőtös Zsolt volt a segítségükre), majd a diáktanácsosok körbevezették őket az iskolában. Venkli Virág XII. B osztályos tanuló beszélt az itteni diákéletről, kitért a nehézségekre, a problémákra, de ugyanakkor játékosan jó hangulatot tudott teremteni. Valódi érdeklődéssel tettek fel kérdéseket a diákok és kísérőik egyaránt, akik találkoztak Konrád Katalin igazgatónővel és Harácsek Klementina aligazgatónővel is.
„Reméljük jól érezték magukat nálunk, s megígértük, ha arra járunk felkeressük őket! Erre nem is kell olyan sokat várni, mert majd decemberben, szintén a Határtalanul program keretén belül mi is fogunk Győrben sétálni a Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnázium felkérésének eleget téve.”- olvasható a tanintézet Facebook-oldalán.

Ciucur Losonczi Antonius