Gyönyörűen szerepeltek a magyar kompetenciavizsgán az Adysok

Gyönyörűen szerepeltek a magyar kompetenciavizsgán az Adysok
Gyönyörűen szerepeltek a magyar kompetenciavizsgán az Ady Endre középiskolában vizsgázó diákok, tudtuk meg Ciubotariu Éva aligazgatótól, a vizsgabizottság elnökétől: a 104 érettségiző mindegyike a legjobb minősítést érte el, senki nem hiányzott és semmilyen fennakadás nem volt.


Kedden egy órától kezdődött el a digitális kompetenciák felmérése országszerte. Az Ady Endre Középiskolában két informatika teremben zajlott a felmérés, kedden 52 érettségiző került sorra és szerdán szintén ugyanannyian kell bizonyítsák tudásukat. Ez a felmérés nem úgy zajlik mint az eddigi szóbeli vizsgák, azaz a vizsgázók nem egyenként vizsgáznak, hanem az aznapra betervezettek egyszerre vesznek részt, a minisztériumtól kapott feladatokat végzik el, számítógépen.

Claudiu Damian, a Bihar megyei Tanfelügyelőség szóvivője az eddigi felmérésekkel kapcsolatban elmondta: a román nyelvi kompetenciavizsgára Bihar megyében 3540-en iratkoztak fel, negyvenen nem jöttek el és egy diákot kizártak; az anyanyelvi vizsgára 553-an iratkoztak fel megyénkben és öt azoknak a száma, akik nem jelentek meg.

E hét folyamán a digitális kompetenciákat mérik fel, jövő héten pedig az idegen nyelvi kompetenciavizsgák következnek. Az írásbeli felmérések július 4-én kezdődnek, az utolsó vizsga július 8-án zajlik. Az eredményeket július 12-én 16 óráig függesztik ki, s ekkortól egészen este nyolc óráig lehet óvásokat benyújtani. A végleges eredményeket július 16-án teszik közzé.