Gyógyvizű strandok várják a fürdőzőket

Április utolsó napján nyitott a székelyhídi strand
Április utolsó napján nyitott a székelyhídi strand
A hegyközszentmiklósi termál strand egész évben azonos órarend szerint várja a vendégeket, a székelyhídi pedig április 30-án nyitott. Mindkét helyen számítanak sátorozókra, illetve faházat, szobát bérlőkre is.

A strandszezon beálltával az Érmelléken – sajnos, és még mindig csak – két fürdőző hely várja a vendégeket.

Az egyik a hegyközszentmiklósi termál strand, mely télen és nyáron is azonos órarend szerint tart nyitva, vagyis naponta 8 és 23 óra között. A belépés felnőtteknek 5 lej, 14 év alatti gyerekeknek 2.50 lej. Lehet televízióval és ingyenes internetes hozzáféréssel ellátott szobát is bérelni , annak ára 60 lej/nap, és van sátorozási lehetőség is 10 lej/fő/nap (14 év alatti gyerekeknek 5 lej) áron. A gépjárművek parkolása a strand területén: motorkerékpár 2.50 lej/nap; gépkocsi 5 lej/nap; mikrobusz és lakókocsi 10 lej/nap. Kérésre ellátást is tudnak biztosítani.

Hűtetlen termál víz

A székelyhídi termál strand április 30-án nyitotta kapuit. Egy felnőtteknek és egy gyerekeknek épített medence várja a fürdőzőket naponta 9 és 22 óra között, vasárnap 8.30 és 21 óra között. A belépés 6 éves kor alatti gyerekeknek ingyenes, nyugdíjasoknak és 6-12 éveseknek 5 lej, nagyobb gyerekeknek, illetve felnőtteknek 7 lej. Sátorozásra is van lehetőség, ennek díja 14 lej/személy/éjszaka. Ugyanakkor 20 darab, 3 és 4 személyes faház is várja azokat, akik huzamosabban töltenék az időt a hűtetlen termálvizet kínáló strandon. Ennek ára a faház méretétől függően 20 – 25 – 30 lej/személy/éjszaka. A strand területén étterem és bár működik, előzetes helyfoglalásra is van lehetőség a 0754-369263-as telefonszámon.

Rencz Csaba