Gyógyszereladást csak etikusasn!

A huszonöt vállalatot tömörítő Gyógyszergyártok- és Importőrök Romániai Szövetsége (ARPIM) elfogadott egy etikai kódexet, melynek célja megvédeni a pácienseket a gyógyszergyártó cégek esetleges agresszív praktikáival szemben.

Eugen Nicolaescu egészségügyminiszter, aki jelen volt a kódex nyílvános meghírdetésen, kijelentette, hogy ennek az útmutatónak az előírásai kiküszöbölik a betegek manipulálhatóságának lehetőségét, és átláthatóbbá teszik a szponzorizálásokat. “Ez egy értékes kezdeményezés, most monitorizálnunk kell azt, hogy ki mennyire tartja be ezt a kódexet” – fogalmazott a miniszter. Dan Zaharia az ARPIM ügyvezető elnöke elmondta, hogy a kódex egyik alapvető célja leszögezni azokat az etikai elvárásokat, amelyeket tiszteletben kell tartaniuk a gyógyszerforgalmazóknak a páciensek szervezeteivel való együttműködés során. Ilyen elvek például a kölcsönös tisztelet a páciensek szervezetei és a gyógyszergyártók között, a gyógyszeripari kutatásokra vonatkozó információkhoz való hozzáférés biztosítása, a páciensek szervezeinek nyújtott támogatások átláthatóbbá tétele.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .