Gyilkosságot követő öngyilkosság Segesváron

Segesvár – Csütörtökön kora reggel Segesváron a vasúti sinek mellett egy fiatalember holttestére bukkantak. Miután sikerült megállapítani személyazonosságát, a feleségét akarták értesíteni, akkor derült ki – ő is halott.

A rendőrségi és ügyészségi vizsgálat egy családi tragédia szálait göngyölítette fel az azóta eltelt napokban. A 30 éves Cristian Câmpeanu és a 20 éves Daniela Costin három évvel korábban házasodott össze, s rögtön az esküvő után Görögországba mentek dolgozni. Az asszony ezelőtt három héttel tért haza, a férj pedig március 20-án, öt nappal a végzetes éjszakai történések előtt.

Szerdán este még együtt vacsoráztak a nő édesanyjával, utána kettesben maradtak. Az éjszaka folyamán történt a véres tragédia. A nő anyja később elmondta – lánya marasztalta, hogy töltse náluk az éjszakát, ám ő hazament. Most úgy gondolja, hogy húszéves lányának már akkor rossz előérzete volt.

Szóváltás, veszekedés – gyilkosság

Amit az ügyészségnek mostanig sikerült kiderítenie: az éjszaka folyamán a házaspár – minden bizonnyal féltékenységi jeleneteket követően, erre engednek következtetni a környezetükben élők elmondásai – összeveszett, s a veszekedés addig fajult, hogy a férj megölte a feleséget. Ezután elmenekült, de még előtte magához vette a családi ékszereket. Előbb a Dános községhez tartozó Bese faluba, a szüleihez ment. Az ékszereket elrejtette egy szekérbe – ott találta meg később a rendőrség –, de a szülőket nem merte felkölteni. Visszatért Segesvárra, s hajnalban egy vonat alá vetette magát. Holttestét reggel fél hatkor találták meg. Három órával később bukkantak a fiatal nő holttestére, amikor értesíteni akarták a férj öngyilkosságáról.

Elborzasztó látvány

A rendőröknek és ügyészeknek rettenetes látványban volt részük, amikor a fiatalasszonyra rábukkantak a feldúlt lakásban. Amint Dan Oltean megyei főügyész elmondotta, a nyomozati anyagból sikerült összeállítani a gyilkosság „filmjét”: a férj 31 alkalommal csapott le az asszonyra egy kalapáccsal. Ekkor a kalapácsnak letörött a feje. Erre egy kést vett elő, s azzal szúrta mellbe többször is az asszonyt. „Összesen 31 ütés- és szúrásnyomot számoltunk össze a mellkason és hetet a fejen” – mondta az igazságügyi orvosatni intézet vezetője, dr. Hecser László.

Lett volna esélye

Ha valaki korábban rátalál az áldozatra, lett volna esélye a túlélésre – állítja Hecser doktor. Az áldozat sérülései közül ugyanis egy sem volt halálos. A halált a sebek miatti kivérzés okozta. Elméletileg tehát – ha az agressziv férj nem menekül, hanem mentőket hív, talán mindketten élhetnének.

(www.székelyhon.ro)