Gyilkosság Palilulán: 15 fegyvert és ezernél is több töltényt találtak az elkövető lakásán

Fotó: libertatea.ro
Fotó: libertatea.ro
Több mint ezer töltényt és 15 fegyvert, valamint golyóöntő berendezést találtak annak a férfinak a lakásán, aki pénteken két embert lelőtt, majd magával is végzett a Dolj megyei Palilulán.

Az üggyel kapcsolatos vizsgálatokat vezető ügyész, Critian Ciolacu hétfőn arról tájékoztatott, hogy a gyilkos, Dragoş Furtună 28 éves volt, Temesvárról származott, és Palilulán élt. Lakásán műhelyt rendezett be fegyverek módosítására, golyók öntésére és töltények tárolására. A lövöldözéskor legalább két pisztolyt használt.

Az ügyészek megállapították, hogy a fegyverek nagy részét úgy módosították, hogy alkalmasak legyenek halálos lövések leadására és vizsgálják azt is, hogy honnan származnak ezek a fegyverek.

A fiatalember pénteken barátnőjéhez ment látogatóba, de szóváltásba keveredett a lány szomszédaival, majd fegyvert rántott és négy embert lelőtt. Egy férfi és annak fia meghalt, ketten megsérültek. A depresszióban szenvedő Dragoş Furtună önmagával is végzett, amikor rádöbbent tettére.

Hétfőn a lelőtt apát és fiát eltemették Palilulán, utolsó útjukra több mint ezren kísérték el őket. A gyilkos holttestét még senki nem kérte ki a halottasházból.

AGERPRES / (RO – szerző: Maria MITRICĂ, szerkesztő: Marius FRĂŢILĂ, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

www.agerpres.ro