Gyilkosság Nagyváradon

Illusztráció
Illusztráció
Hétfőn este 22 óra körül 15 késszúrással végeztek M.D. 36 éves váradi személlyel. Az eset, amelyet feltehetően az áldozat provokált ki, a Transilvaniei utcán történt.

A későbbi áldozat, M.D. 36 éves büntetett előéletű személy hétfő este 22 óra körül megállt egy a Transilvaniei utcán parkoló Mercedes típusú gépjármű mellett és betörte annak jobb első ajtajának ablakát, majd elszaladt a Posada utca fele. Az autóban a tulajdonos, R.Z. 24 éves fiatal és barátnője tartózkodott. R.Z üldözőbe vette M.D.-t és a Transilvaniei és a Posada utcák kereszteződésében utol is érte. Itt a két férfi között veszekedés tört ki, majd R.Z egy késsel többször leszúrta M.D.-t. A fiatal és barátnője az eset után hátrahagyva az áldozatot és az autót elszaladtak a helyszínről. M.D.-nek még sikerült hazamennie, ahol egy szomszédja segítségét kérte. A szomszéd látva a súlyos sérüléseket kihívta a mentőket. A férfit kórházba szállították, megoperálták, de nem tudtak segíteni rajta, a műtőasztalon meghalt. Az áldozattal 15 késszúrással végeztek, amelyek közül néhány létfontosságú szerveket ért. Az áldozat és a késelő ismerték egymást.

Belehalt sérüléseibe

Szintén a kórházban kötött ki R.Z is a kezén levő vágások miatt. Miután ellátták, hazaengedték. A fiatal az esetet saját Facebook adatlapján próbálta megmagyarázni. A bejegyzésben azt állította, hogy M.D álarcban volt, nem ismerte fel. Mint leírta miután a férfi betörte az ablakot, utánaeredt és elkapta. A szövegben leírta, sajnálja a történteket, megbánta tettét, de csak az életét próbálta megvédeni, nem tudja felfogni, hogyan történhetett meg a tragédia. Azt állította, hogy nem tudja, az áldozat miért támadta meg. Kedden reggel R.Z.-t kihallgatták, de mivel fennáll az önvédelem esete, ezért hazaengedték. A fiatal ellen gyilkosság miatt indult eljárás. Az áldozat ismert volt erőszakos bűncselekményeiről, fegyveres rablás és lopás miatt már többször indult ellene eljárás. 1999-ben egy vadászüzletből két másik személlyel elloptak három vadászpuskát. Később belekeveredett egy konfekció műhely felgyújtásába, amelyben a műhely biztonsági őrét egy vadászfegyverrel ölték meg. Akkor 15 év börtönbüntetésre ítélték. Ami azt illeti R.Z-nek is meggyűlt már a baja a rendőrséggel: többször indult ellene eljárás autóból való lopás miatt, de sohasem tudták rábizonyítani.