Gyilkosság áldozata az azonosítatlan férfi

Még mindig nem sikerült azonosítani a férfit
Még mindig nem sikerült azonosítani a férfit
Minden jel arra utal, hogy erőszakos halált halt az a férfi, akit szeptember elején találtak meg egy, a Densușianu-híd közelében levő vízgyűjtő medencében, Nagyvárad-Őssiben, és még mindig nem sikerült azonosítani.

A Bihar Megyei Törvényszéki Ügyészség által kiküldött közleményben részletesebb információ derül ki a Corneliu Baba utca közelében talált férfiről, akinek az elmúlt hónapban többször is közzétettük rendőrségi arcrekonstrukcióját. Megállapították, hogy az illető 45–55 év közötti lehetett, 1,68–1,70 m magas, 70–80 kg, 39-es lábmérete volt. Egy piros, nyakánál és ujjai végződésénél barna pólót viselt, amelynek bal oldalán, a mellkas tájékán ráhímezve a „market” szó olvasható a Carrefour áruházlánc emblémája mellett. Megtalálásakor sem cipő, sem nadrág nem volt rajta, csupán egy fekete, kék gumiszalagú alsóneműt viselt. Nyakában egy cérnaszálra kötött kisméretű, ezüstös színű fémgolyót viselt, jobb csuklóján pedig egy narancssárga, karkötőként használt gumiszalag volt, amelyen több csomó volt kötve. A férfinak csak egy veséje és hiányos fogsora, fogmaradványai voltak. Nem viselt tetoválást, vagy más megkülönböztető testi jegyet, sebészeti beavatkozásra utaló jeleket sem állapítottak meg. A vizsgálat eredménye szerint a férfi erőszakos halált szenvedett, halálát közvetlenül fulladás okozta. Alkarjain kemény tárggyal okozott zúzódásokat találtak, ami arra utal, hogy a halála előtt megverték. A férfit hátrakötött kézzel találták meg, kezeit egy textilanyaggal kötözték össze, száját egy rongydarabbal kötötték be. A halál beálltát, vagyis a gyilkosság időpontját augusztus elejére teszik.

Várják az információkat

A törvényszéki közleményben kiemelik, hogy elsősorban a holttest megtalálásának környékén, vagyis az Őssiben és a Rogériusz negyedben lakókat szólítják meg, akik esetleg augusztus elején észleltek környezetükben valamilyen erőszakos cselekményt, verekedést, összetűzést, amely kapcsolatban állhat az esettel. Aki bármilyen információval tud szolgálni az ismeretlen férfi személyazonosságával kapcsolatban, hívja a 112-es rendőrségi telefonszámot, vagy jelentkezzen a legközelebbi rendőrőrsön.