Gyertyagyújtás és koncert

Gyertyagyújtás és koncert
Zatykó Gyula, a Szent László Egyesület képviselője a Városháza és az egyesület által közösen szervezett programokról számolt be. Folytatódik az adventi gyertyagyújtás és koncert is lesz.

Ma (vasárnap) délután 18 órától meggyújtják az adventi koszorú második gyertyáját a Szent László templom bejárata mellett, akárcsak az elmúlt héten, váradi templomi kórusok énekével kísérve. Szeretettel várnak mindenkit a gyertyagyújtásra, mely terveik szerint hasonlóképpen folytatódik a következő két hét során is, majd 25-én, karácsony napján, amint az már hagyomány, karácsonyi énekek hangzanak majd el a koszorú mellett.

Koncert

Szintén a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal a főszervezője és a Szent László Egyesület a partnerszervezője annak a december 9-i koncertnek, melynek során LGT-sztárok lépnek fel egy 120 perces előadás keretében. Az este hét órakor kezdődő koncert helyszíne a Szent László téren felállított színpad lesz. A Zenevonat-szuperprodukció LGT-sztárokkal címet viselő műsorban fellépnek volt LGT-sztárok – Karácsonyi János, Solti János – továbbá Heincz Gábor „Biga”, Veres Mónika „Nika” és az Abrakazabra zenekar. Huszonhat dal hangzik el, többek között az Ő még csak 14, Nem adom fel, Álomarcú lány, Neked írom a dalt, Engedj el, Elfelejtett szó, Embertelen dal, Zenevonat, Ringasd el magad.

Nagy szeretettel várnak mindenkit, mondta Zatykó Gyula, hozzátéve: ne az LGT-t várják, ez ugyanis egy utazás lesz az LGT-munkásságában, egy több mint kétórás koncert, melynek során rengeteg LGT-szám hangzik majd el. Az LGT-korszakra ugyan főként a ma 40-50 évesek emlékeznek, de a fiatalok is gyakran egy-egy LGT-dalra buliznak. „Aki eljön, jól fogja magát érezni, egy kóstolót kap azokból a dalokból, melyek annyi örömet szereztek az idő folyamán”- összegezte Zatykó Gyula.