Gyertyagyújtás a templomnál

Gyertyagyújtás a templomnál
Vasárnap délután a harmadik gyertyát is meggyújtották a nagyváradi Szent László templom mellett elhelyezett nagy adventi koszorún.

A Szent László Egyesület és a városháza által közösen szervezett rendezvény alkalmából megtelt a templom melletti tér, s Pálfi József, a Partiumi Keresztény Egyetem rektora szólt az egybegyűltekhez. Egy karácsonyi legendát hallhattak az ünneplők arról az angyalról, aki nem akart a békességről énekelni, mivel úgy ítélte meg, hogy nincs béke a Földön. De amikor megtudta, hogy megszületik Jézus, a Békesség Fejedelme, akiben szabadságot kap az ember és akiben békességre találhat, akkor ő is csatlakozott az angyalok kórusához. Jézus evangéliuma legyen szóvá bennünk, hangzott az ima, majd mindannyian elmondták a Jézus által ránk hagyott imát, a Miatyánkot, ezt követően pedig a rektor meggyújtotta a harmadik gyertyát.

Az elkövetkezendőkben adventi és karácsonyi énekek hangzottak el. A Váradi Dalnokok, Márkus Zoltán karnagy vezetésével a Népek megváltó Istene, Az Úr isten Ádám Atyánk, a Jézus ágyán nincsen Paplan és A sötétség szűnni kezd már című dalokat adták elő, majd a Szent László templom Halmos László kórusa énekelte el többek között a Jöjj el, jöjj el Emanuel, Ébredj, ember, mély álmodból című dalokat. Végül mindenki együtt énekelt, a dalok szövegét a szervezők előzőleg szétosztották a jelenlévők között. Tasnádi Ferenc, a Váradi Asszonykórus vezetője trombitával biztosította a kíséretet. Elhangzott többek között az Ó jöjj, ó, jöjj, Üdvözítő, a Krisztus Urunknak áldott születésén, s a Csillagfényes csöndes éjjel.