Gyertyafényes koncert

Gyertyafényes koncert
Kilencszázharminchárom gyertya és mécses fényénél csendültek fel Chopin művek Thurzó Zoltán zongoraművész előadásában a nagyváradi vártemplomban október 6-án délután.


A Nagyváradi Ősz rendezvénysorozat keretében Thurzó Zoltán zongoraművész két zongorakoncertet is tart/tartott a váradi vártemplomban. Az első koncertre október 6-án, délután került sor. A korábban teljesen elsötétített vártemplomot 933 gyertya és mécses világította meg. A gyertyák számának jelentőségét Thurzó Zoltán magyarázta el a hallgatóságnak. „Mivel a legújabb kutatások szerint 1082-re datálható városunk alapítása, és azóta 933 év telt el, ezért 933 szál gyertya fényénél hallgathatja meg a nagyérdemű a Szereti ön Chopint? című zongorakoncert” – hangzott el.

Jótékony cél

A művész hozzátette, hogy ugyan mindkét koncert ingyenes, de aki szeretné adományokkal segítheti az 1. számú Speciális Oktatási Központot. Az összegyűlt adományokból mozgásfejlesztő és más speciális eszközöket, tanszereket vásárolnak majd a speciális igényű gyermekeknek és fiataloknak. A második koncertet október 10-én, szombaton 17.30-tól tartják meg a vártemplomban Utazás a vár történelmében Liszt, Bartók, Kodály válogatott műveivel címmel.

P. Nagy Noémi