Gyermekóvó program indul

A nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO) új gyermekvédelmi programot indít azon gyerekek számára, akiknek szülei külföldre mennek dolgozni.

Erről keddi saajtótájékoztatóján beszélt Arina Moș az ASCO igazgatója, aki felhívta a szülők figyelmét arra, hogy legékésőbb negyven nappal külföldi munkavállalásuk előtt be kell jelentésk ezt a szándákukat az ASCO-nál, illetve kötelező módon ki kell jelöljék azt a személyt, aki gondoskodni fog az itthon maradt gyerekről a szülők vagy a gyámok távollétében. Emellett családorvosi küldőpapír alapján Anca Frățilă iskolapszihológus, gyermekpszichiáter tart ingyenes konzultációkat Nagyváradon a Zárda (Mihai Viteazul) utca 12. szám alatt. A sajtótájékoztatón Anca Frățilă kifejtette, hogy az érzelmi kötődés biológiai szükséglet, és ennek hiánya a gyerekeknél súlyos egészségügyi, főként lelki betegségek forrása lehet, viszont szakorvosi segédlettel segíteni lehet az egyedül maradt gyerekeknek a nehéz időszakok átvészelésében.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .