Gyermeknap a rendőrökkel

Akt.:
Gyermeknap a rendőrökkel
Rejtvényfejtés, kerékpár- és görkorcsolyaverseny, közlekedési kvízkérdések – többek között e programok közül választhattak azok a gyerekek, akik szerdán fél tizenegy és tizennégy óra között ellátogattak a Nagyváradi Gyermekvárosba, a rendőrség és a polgármesteri hivatal által közösen szervezett gyermeknapi rendezvényre.

Ottjártunkkor sok gyereket láttunk a különböző standoknál, az egyik legnépszerűbb játék a „megelőzés kereke” volt, amelyet a gyerekek meglódítottak, s attól függően, hogy a nyíl melyik területre mutatott rá, a rendőr által feltett, az adott témához kapcsolódó kérdésre kellett válaszolniuk. Nemcsak közlekedéssel, hanem az internet biztonságos használatával, az otthoni biztonságot növelő intézkedésekkel kapcsolatos kérdések is voltak. Akik jól szerepeltek a versenyeken, édességet, léggömböt, oklevelet kaptak.

Rendőrautót, illetve rendőrségi motorbiciklit is megnézhettek közelebbről, ezenkívül rejtvényeket is fejthettek a gyerekek. Amint Ioana Indrieş, a Bihar megyei Rendőr-felügyelőség tisztje elmondta, immár ötödik éve vesznek részt a gyermeknapi rendezvényeken, úgy érzi, szükség van ezekre a programokra, ugyanis túl a gyerekek szórakoztatásán ilyenkor hasznos információkkal is ellátják őket arról, hogy hogyan kell helyesen közlekedni, milyen biztonsági szabályokat fontos betartani a hétköznapok során. „A gyermekváros nagyon jó hely arra, hogy összekössük a kellemest a hasznossal” – jegyezte meg. A rendezvényen Mioriţa Săteanu, a Bihar megyei Nőszövetség elnöke is részt vett – az ő szerepe az volt, hogy kitöltse a gyerekek számára a névre szóló okleveleket.