Gyermeknap a nagyváradi várban

Gyermeknap a nagyváradi várban
Második alkalommal zajlik gyermeknapi ünnepség a várban, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, illetve a Nagyvárad és Környéke Turizmusát Népszerűsítő Egyesület szervezésében.

A június elsejétől harmadikáig zajló Kids Fest során különböző előadások lesznek minden korosztály számára, de nem hiányzik majd az arcfestés, a korongozás sem, s egyebek mellett airsoft versenyek és lovaglás is lesz, a várudvaron pedig hagyományos játékok, csúszdák és vizes medencék várják majd a gyerekeket.

Június elsején 11 órától magyar népmeséket nézhetnek megkicsik és nagyok az Árkádia Bábszínház előadásában, ezt a Toppolina és Hapciu, az Ella Bella, a Mic sau mare előadások követik, s közben Eduard és Bianca közreműködésével interaktív bűvészkedés is lesz, 17, 19, valamint 20 órától. Június másodikán tíz órától az aradi Ioan Slavici társulat bábcsoportjának előadásában a disznó meséjét tekinthetik meg a gyerekek, 12-től Marian Râlea lép fel, 16 órától Paprikajancsi Kalandjait tekinthetik meg a Lilliput társulat előadásában, majd bohóc-mesék következnek aradi előadóművészek közreműködésével, végül pedig interaktív előadás lesz ȘerbanBorda közreműködésével. Június 3-án 11 órától Gogol A revizor című vígjátékát feldolgozó előadást tekinthetnek meg a gyerekek és a felnőttek, 15.30-tól pedig MeseHetes koncert lesz, majd Lorenzo bűvész műsora kerül sorra, végül pedig, 19 órától a Piroska új meséje címet viselő előadásra invitálják a nézőket, a temesvári Merlin Gyermek- és Ifjúsági Színház előadásában.

Mindemellett állandó programok is lesznek – a három nap során a vármúzeumban az Aurel Lazăr líceum diákjainak festményeiből és grafikáiból nyílt kiállítás tekinthető meg, az A épület második emeletén Gyermekkor az aranykor idején címmel játékkiállítás tekinthető meg, a G épületben pedig Játék és szín címmel nyílik kiállítás az Art Flora Egyesület szervezésében. A rendezvény részletes programja a www.oradea.ro honlapon található.

Címkék: , ,