Gyermeket szült apjának – megértést kérnek a közvéleménytől

A közvélemény megértését kérte vasárnap este egy ausztrál apa és lánya, akik párkapcsolatot létesítettek egymással és közös gyermekük született – írta hétfőn az AFP. A párt korábban tiltott viszony miatt elítélték, de nem kellett börtönbe vonulniuk. A kettejük közötti szexuális kapcsolatot a bíróság megtiltotta.

A 61 éves John Deaves és 39 éves lánya kilenc hónapos közös gyermekükkel együtt jelent meg az ausztrál televízió egyik esti műsorában, “egy kis megértést és tisztelet” kérve a közvéleménytől. Jenny Deaves elmondta, hogy közös elhatározásból léptek párkapcsolatra, mint két felnőtt ember.
Jenny egy éves volt, amikor apja elhagyta a családját, és harminc éven át egyszer sem találkoztak. A lány férjnél volt, és két gyereket szült már, amikor találkozott apjával, akire hamarosan elsősorban mint férfira kezdett tekinteni. “Néztem őt, és arra gondoltam: nem is néz ki rosszul” – mondta el Jenny. Az apa leszögezte: tudta, hogy kapcsolatuk illegális, de nem tudott parancsolni érzelmeinek.
A bíróság a párt három éves próbaidőre bocsátotta, megtiltva a kettőjük közötti szexuális kapcsolatot. Ezt a büntetést általában csak kisebb szabálysértésekre alkalmazzák. Mint azt a bíró elmondta: ez az ügy nem tekinthető tipikusnak, mert az apa és lánya gyakorlatilag idegenként találkoztak, és kapcsolatot létesítettek – tehát nem arról van szó, hogy az apa kihasználta hatalmi helyzetét lányával szemben.
A bírósági iratokból kiderült, hogy a párnak már született egy közös gyermekük 2001-ben, de a csecsemő pár napos korában szívelégtelenség miatt meghalt.