ERDON Helyi hírek

2008.12.08. 07:38

Egy újjászületett templom

<p>Szatmár megye - Szombaton a Szent Miklós–napi búcsún szentelték fel a szatmárnémeti magyar görög katolikus templomot. A munka még nem ért véget, a külső és belső felújítások tovább folytatódnak.</p>

A papság - Harangozó József, Makláry Ákos, Monostori Marcell, Kudla György, Kozsán István, Zelicskovics József és Szemák Miklós görög katolikus, Egeli Ferenc, Láng Pál, Szolomájer János, Simon Attila, Knecht Béla, Meleg Péter római katolikus, valamint Sipos Miklós, a Szatmári református egyházmegye esperese - bevonulása után Ft. Harangozó József főesperes celebrált szent liturgiát, előtte megáldották azt a két új szenteltvíz tartót, az egyiket Girászin Traján és felesége emlékére állíttatott fia, János és felesége Katalin, a másikat ifj. Tóth István és családja állíttatta.

Szent Miklós hagyatéka

Monostory Marcell, a magyarországi kenézlői parókus csütörtökön és pénteken este hat órakor lelkigyakorlatot tartott az ünnepre lelkileg felkészülni vágyók számára. Ünnepi beszédében a parókus Szent Miklós jóságos tevékenységeiről beszélt. A Mikulást azért csodálják a gyerekek, mert úgy osztogat ajándékokat, hogy nem fedi fel magát, nem vár köszönetet. Akkor elégedett, ha gyerekek őszintén tudnak örülni ajándékainak. A felnőttek számára is jó cselekedeteiért példakép Szent Miklós. A szatmárnémeti magyar görög katolikus egyházközség Isten ajándékának tekinti azt, hogy a közösség összefogásával, a támogatók megtalálásával, kemény munka árán, de felújíthatják templomukat - mondta Ft. Harangozó József főesperes. A munka még nem ért véget, tovább folytatódnak a külső és belső felújítások, melynek befejezése után ez a templom nem csak az egyházközség, hanem a városnak is egyik ékszere lesz.

Főesperesi áldás

Ft. Harangozó József elismerően szólt a Szent Miklós magyar görög katolikus egyházközség munkájának eredményeiről. Ő is a Szent Miklósba vetett hitben látja a magyarázatot. Azok az emberek, akik segítik egymást, számíthatnak Isten segítségére. Áldásában az egész magyar népért könyörgött. Az eső miatt elmaradt a körmenet, megvolt azonban a Szent Miklós ebédet helyettesítő szeretetvendégség, amelyen bárki részt vehetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!