Gyermekek jogairól

Gyermekek jogairól
Szatmár megye – A Gyermekekért, Közösségért és Családért Alapítvány (FRCCF) szervezői október végén a három kisgércei iskolában versenyt hirdettek, amelynek mottója: „Minden gyermeknek joga van családban felnőni”.

A Gyermekekért, Közösségért és Családért Alapítvány (FRCCF) szervezői október végén a három kisgércei iskolában versenyt hirdettek, amelynek mottója: „Minden gyermeknek joga van családban felnőni”. Mint már töbször írtunk róla a Szatmár megyei Kisgérce munkaképes lakosság nagy része külföldön vállalt munkát, gyermekeik nevelését idősebb rokonokra bízták. Az alapítvány munkatársai a szétszakadt családokban élő gyermekek számára rendszeresen szerveznek iskolán kívűli foglalkozásokat. Ezek közé tartozik az októberben meghírdetett vetélkedő, amely november 21–én véget ért.

A verseny során a gyermekek színes kartonból és papírból maketteket készítettek, amelyek családi házakat ábrázoltak. A diákok vízfestékkel és színes ceruzákkal is dolgoztak, a rajzok központi témája a család volt. Több tanuló tollat ragadott és versben vagy fogalmazásban foglalta össze gondolatait és abbéli reményét arról, hogy egyszer újra együtt lehet szüleivel. A gyermekek munkáit a Gyermekek Jogai Világnapja alkalmából kiállították a kisgércei Szentjánosbogár nevet viselő központban. Minden gyermek részvételi oklevelet kapott, a legjobb munkákat könyvekkel, tolltartókkal, játékokkal és édeséggel jutalmazták — tudtuk meg Lieb Nemes Andrea szervezőtől.