Gyermekek jogai világnapja

Gyermekek jogai világnapja
Szatmárnémeti – A Gyermekek jogainak világnapja alkalmából november 20–án, kedden délután 15 órai kezdettel a szatmárnémeti Octavian Goga I.–VIII. osztályos iskola tanulói az Ilisesti utca 4. szám alatti Szociális Gondozói Hivatalba (SPAS) látogattak.

A Gyermekek jogainak világnapja alkalmából november 20–án, kedden délután 15 órai kezdettel a szatmárnémeti  Octavian Goga I.–VIII. osztályos iskola tanulói az Ilisesti utca 4. szám alatti Szociális Gondozói Hivatalba (SPAS) látogattak. Itt az intézményvezető Vasut Doina üdvözölte a 34 diákot és kísérőiket. Ezt követően a találkozó résztvevői tájékoztató előadást hallgatak meg a gyermekek jogairól Gyorgy Gaspar a szociális hivatal aligazgatója tolmácsolásában.

Az interaktív foglalkozáson önkéntesek irányítása mellett a diákok kollázsokat készítettek, ahol fiatalokat és gyermekeket ábrázoló újságkivágásokat kellett egy nagy kartonlapra ragasztaniuk, a munkák témája természtesen a gyermekek jogainak tiszteletben tartása volt. A találkozó végén a szervezők a foglakozásokon résztvevő diákokat egy–egy részvételi oklevéllel jutalmazták — tudtuk meg Gaspar Gyorgy aligazgatótól.