Gyermekek farsangoltak Biharpüspökiben

Gyermekek farsangoltak Biharpüspökiben
Több éves hagyománya van annak, hogy a Biharpüspöki Alapítvány farsangot szervez gyermekek számára a Bocskai István Közösségi Házban, és az elmúlt napok egyikén ez az idén is megtörtént.


Meghívják mindig a helyi óvodásokat, valamint az iskola előkészítő osztályos diákjait is azért, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy szívesen szórakoznak az oviban maradt barátaikkal, hiszen nemrég még ők is ovisok voltak. Meginvitálták Szabó-Sajó Mónika tanító nénit is, aki ősszel kezdi az előkészítő osztályt, hogy ismerkedjen azokkal a gyerekekkel, akik akkor mennek először iskolába, és iskolakóstolgatóra hívja őket, illetve elbeszélgessen a szüleikkel.

Az iskolásokat Gáll Izabella tanító néni, az ovisokat Garnai Tímea, Vura Tünde, Libus-Szabó Tünde és Tímár Enikő óvónénik kísérték el. Miután mint a Biharpüspüki Alapítvány elnöke Tímár Enikő köszöntötte a gyerekeket és a szüleiket, Szabó-Sajó Mónika tájékoztatta a megjelenteket az iskolába való beiratkozásról, és a hamarosan sorra kerülő iskolakóstolgatóról a Szacsvay Imre Általános Iskola Püspökiben található épületében. Ezután a gyerekek Sándor Lilla táncoktatóval táncoltak, majd pedig megérkezett Tibi bohóc és párja, Mesi bohóc, akik hosszan játszottak a gyerekekkel, majd jutalmul minden gyereknek lufit hajtogathatott. Közösen énekeltek farsangi éneket, farsangi mondókával űzték el a telet. A buli végén mindenki oklevelet kapott, és helyi közismert étterem támogatásával volt farsangi fánk és tea is. Tímár Enikő ezúton is köszöni kolléganőinek a szervezésben nyújtott segítséget és a támogatásukat.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,