Gyermekbibliahetet tartanak Nagyvárad-Olasziban

Akt.:
A bibliahét hétfőn elkezdődött, ám a „kalózhajó” továbbra is várja az igaz kincsek után kutató matrózokat
A bibliahét hétfőn elkezdődött, ám a „kalózhajó” továbbra is várja az igaz kincsek után kutató matrózokat
Július 2–6. között vakációs gyermekbibliahetet tartanak a Nagyvárad-Olaszi Református Egyházközségben. Hétfőn, az első nap megnéztük, mi is történik a „kalózhajó” fedélzetén.

 

Az idei gyermekbibliahét a „Pénzt vagy örök életet!” címet viseli, ugyanis a foglalkozások abba az élesdi ifjúsági csapat által kidolgozott kerettörténetbe ékelődnek be, amely a kalózok világát hozza el kicsit a résztvevő gyerekek számára. A kalózok köztudottan csillogó kincsek után kutatnak, ám a bibliahét résztvevőivel közösen az öt nap alatt egészen másfajta kincsekre találnak. Életünk során mindannyian értékeket szeretnék felhalmozni magunk körül, ám ezek az anyagi javak nem mindig valós értékek. A bibliahét öt napja alatt olyan bibliai történetekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek, amelyek a valódi kincsekre mutatnak rá: az Istennel töltött időre, a tiszta szívre, a szívből történő ajándékozásra, adakozásra, a közösség értékességére, Jézusra.

36589897_10155879915653440_7563799620027940864_n

Az egész hetes foglalkozáson, amelyen a bibliai történetek mellett énekek, kézműves tevékenységek, szabadtéri játékok várják a résztvevőket, szacsvays, lorántffys, illetve az egyházközséghez tartozó gyerekek vesznek részt. A tevékenységeket Márkus Mária vallástanárnő, Nacsádiné Csuka Melinda lelkipásztor, Dénes István Lukács esperes-lelkipásztor és Jakó Sándor kántor vezeti, továbbá fontos szerepet töltenek be a nőszövetségi tagok is, akik szeretetszolgálatuk által uzsonnáról gondoskodnak, illetve az ifjúsági tagok, akik a kézműves foglalkozásokba segítenek be. Az ötnapos, 10–13 óra között zajló bibliahétre mindenkit szeretettel várnak. Mint minden évben, a hét során összegyűjtött élményeket, az ott tanultakat a gyerekek a vasárnap délelőtti istentiszteleten fogják bemutatni.

 
János Piroska