Gyermekbibliahét Várad-Olasziban

Vidám hangulatban zajlott a gyermekbibliahét első napja
Vidám hangulatban zajlott a gyermekbibliahét első napja
Július 3-tól, hétfőtől kezdődően gyermekbibliahetet tartanak a belvárosi Várad-olaszi templomban: a gyerekek a bibliai igeversek és énekek tanulása mellett kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.

A gyermekbibliahét a reformáció 500. évfordulója alkalmából a reformáció jegyében zajlik, a középpontban a bibliai hősök példamutatása áll. Ottlétünkkor éppen a bátor Dániel történetét feldolgozó éneket tanulták a szép számban megjelent gyerekek.

Hasznos időtöltés

Veres-Kovács Attila lelkipásztor elmondta, a bibliahét nyújtotta hasznos időtöltés által a belvárosi szülőkön, nagyszülőkön is segíteni szeretnének. Az elmúlt években a bibliahetet táboroztatás formájában szervezték meg, idén a foglalkozásoknak a Lorántffy Zsuzsanna Református Központ ad otthont, ám már az első nap így is szép számban megjelentek a résztvevők. A hét folyamán a gyerekekkel a lelkipásztor mellett Nacsádiné Csuka Melinda és Márkus Mária foglalkoznak, a háttérben azonban ott vannak a nőszövetség tagjai is, akik az uzsonnáért felelnek: Kovács Margit, Codileanu Livia, Teleki Irma, Reiman Katalin és Bánhidi Julianna, a beszerzést pedig Szilágyi Péter presbiter intézi.
A hét folyamán tanultakat a gyerekek a vasárnapi istentiszteleten fogják bemutatni. Minden gyereket szeretettel várnak a naponta 10–13 óra között zajló foglalkozásokra.

János Piroska