Gyermekbibliahét a Szamos–negyedi református templomban

Gyermekbibliahét a Szamos–negyedi református templomban
Az idei program, az első saját készítésű munka az eddig Hollandiában kidolgozott, majd magyarra fordított programok után. A fogllakozások az egész magyar nyelvterületen folynak, nagyon sok gyülekezetben megszervezik.

A Szamos–negyedi református templomban ezen július 8. és 11. között kerül megrendezésre a Végtelen utazás nevet viselő gyermek–evangelizációs program. Az idei vakációs bibliahét témáját a romániai KOEN (Keresztyén Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért) alapítvány munkatásai dolgozták ki. Ez az első saját készítésű program az eddig Hollandiában kidolgozott, majd magyarra fordított programok után. Romániában 1993–ban szervezték az első bibliaheteket. Akkor ezer gyermekkel három csoportban, a tavalyi évben már mintegy 30.000 gyermekkel 403 csoportban tartottak foglakozásokat. A munka az egész magyar nyelvterületen folyik.

Pál apostol nyomában

A gyermekbibliahét címe Végtelen utazás, ami aktuálissá teszi a bibliahét témáját, az az, hogy nyári vakációban a gyermekek közül sokan utaznak vidéki rokonokhoz, vagy messzi egzotikus tájákra, hallatták a Szamos–negyedi református templomban összegyűlt gyermekek. Szünetet is tartottak, amikor is mindenki kivonult a templomkertbe játszani, labdázni vagy volt aki szaladgált. A templombeli foglalkozások irányításából egy bohóc is részt vállalt, s talán mondani sem kell, hogy ő volt a gyermekek kedvence. Az evangelizációs program öt napra ossza be a gyermekekkel való foglalkozást. Minden napnak megvan a maga témája, és az ehhez kapcsolódó énekek, kézimunkák. A napi játék és tanulás végeztével, minden gyermek ajándékkal tér haza, szerdán Dávidot és Góliátot ábrázoló kifestőt vehettek át a szervezőktől. Kedden és szerdán az Útkeresés (Saul megtérése) és a Veszélyes útszakasz (Pál Lisztrában) témával ismesmerkedtek a jelenlévők. S következik az Úti élmények (Pál élményei Filippiben), Elterelt útszakasz (Hajótörés és menekülés) és a Végtelen utazás, tanítványságunk titka nevet viselő témák. A hetet a Szülők estéje elnevezésű találkozó zárja majd, ahol a gyermekek szüleiknek és barátaiknak bemutatják azt, hogy egész héten mit tanultak.