Gyerekzsivaj a váradi várban

Gyerekzsivaj a váradi várban
Nagyváradon is megünnepelték március 21-én a bábszínház világnapját. Ezen a napon ugyanis közös családi programot szervezett a váradi várban a Szigligeti Színház Lilliput Társulata.

Mint Botházy-Daróczi Réka, a társulat vezetője a helyszínen elmondta, a bábszínház világnapját 2000 óta ünnepli a Nemzetközi Bábos Szövetség (UNIMA), ehhez csatlakoztak 2017-ben a Budapest Bábszínház kezdeményezésére a magyar bábosok is. „A cél mindig az, hogy a bábokat, ha lehet, különleges környezetbe vigyük, és ha lehet, akkor ne az intézményen belül, hanem szabad térre vigyük ki azokat” – fogalmazott a társulatvezető.

Szabadtéri mókázás

Ennek a célkitűzésnek eleget téve a bábszínészek a váradi várban játszottak, énekeltek a Lilliput Társulat legutóbbi, Moha és Páfrány című legutóbbi előadásának a bábjaival a gyerekek nagy-nagy örömére, akik nagyon élvezték a szabadtéri mókázást a délutáni napsütésben, majd pedig átmentek a vár I. épületébe, ahol több teremben folytatódott a tevékenység: két teremben sárkánybábokat készítettek a gyerekek, az épület nagytermében pedig játékos hétpróbával győzhették le a gyerekek a sárkányt, aki nagyon emlékeztetett egyébként gyerekek generációinak kedvencére, Süsüre. A mintegy másfél órás rendezvény során belépőt is nyertek a szerencsések a Lilliput Társulat vasárnapi előadására.