Gyereknapi nyüzsgés a focipályán

Akt.:
Gyereknapi nyüzsgés a focipályán
Pünkösdvasárnap tartották meg a már hagyományos gyereknapi rendezvényt az érmihályfalvi focipályán. A nyüzsgés 10-től 17 óráig tartott, több százan fordultak meg a helyszínen.

Ahogyan lenni szokott, a főszervező, az önkormányzat és az Érmihályfalváért Egyesület támogatását élvező helyi RMDSZ-Nőszervezet tagjai és segítőik már a program kezdésének meghirdetett időpontja előtt a helyszínen voltak, hogy megtegyék a szükséges előkészületeket: sátrakat emeltek a tűző nap ellen a kézműveskedésnek helyet adó asztalok fölé, az alkalmi konyhához, ahol a közreműködő Szépkor Nyugdíjas Egyesület tagjai idén is lángost sütöttek (mintegy 15 kg lisztből!), de volt sátor a pihenőhely felett is, ahol a kisgyerekes szülők plédekre ülhettek le csemetéikkel és erre szükség is volt, hiszen a hőmérő higanyszála napközben a 30 fok fölé kúszott.

A sátrakat, a pályát övező kerítést lufikkal díszítettek, összeszerelték a hangosítást, előkészítették a sok-sok palack vizet és poharat, ami minden megszomjazó rendelkezésére állt, de készültek a szórakozást szolgáló attrakciók is: volt népi jellegű játszótér, gumivár, pónilovaglás, lufihajtogatás bohócokkal, lézerharctér, kosárlabdázás, arcfestés. A fentiek közül mindent ingyen lehetett használni és igénybe venni (ide értve a vizet és a lángost is, amíg a készlet tartott), sőt, ajándékot kaptak, akik papírtányért színeztek, vagy fellépőként részt vettek a programban.

Hiszen programok is voltak, melyeket megelőzően a szervezők nevében Sütő Judit ismertette az egész napra vonatkozó tudnivalókat, illetve a továbbiakban a műsorvezetői feladatot is ellátta, majd Nyakó József polgármester köszöntötte a megjelenteket, kiemelve: a gyereknap „a legnagyobb érték” ünnepe, hiszen a gyerekek a jövőnket jelentik. Arra kérte a jelenvoltakat, hogy a programról értesítsék ismerőseiket, hogy azok is részt vehessenek, hiszen nincs ok a távolmaradásra, ugyanakkor ezúttal is köszönetet mondott a felnőtteknek, hogy a két héttel korábbi szavazáson a feladat komolyságához méltó érettségről tettek tanúbizonyságot.

Programok

Ezt követte az első bemutató: a Zelk Zoltán Általános Iskola IV. C osztályának Zelkes Zumba Dance csoportja, ahogyan a nevükből is kiderül, zumbát adtak elő, s akinek erre „megmozdult” a lába, az mindjárt be is állhatott a sorba, hiszen Vincze Emőke óvónő, zumbaoktató tartott „edzést” kicsiknek-nagyoknak. A következő program a déli órában a székelyhídi Tini Dance Center táncstúdióhoz tartozó helyi Fresh és Turbó Dance csoportok bemutatója volt, melynek során Oláh Katalin és Erdei Csenge oktatók vezetésével mutattak be a gyerekek koreográfiákat, a szülők legnagyobb örömére, sőt, az utolsó zenére a szülőket is táncba vitték a gyerekek. Bár az Aladin Hero Team kempo csapat egész nap várta az érdeklődőket egy kis mozgásra, a küzdősport kipróbálására, kora délután bemutatót is tartottak, melyből kiderült, hogy ez a sport nem egyszerűen „bunyó”, hanem sok munkát, fegyelmet, alázatot igényel gyakorlóitól.

A nyüzsgés délelőtt 10-től délután 17 óráig tartott, melynek során több százan fordultak meg a helyszínen, voltak, akik elejétől a végéig ott voltak, mások csak időlegesen, igazodva a kisebb gyerekek életritmusához. Ahogyan lenni szokott, „zárás” után a szervezők összepakoltak, rendet raktak, amihez a résztvevők is segítséget nyújtottak, hiszen elenyésző volt például a szemetelés, ami a hasonló események jótékony nevelő hatását is bizonyítja.

Rencz Csaba