Gyerekekre esett egy buszmegálló esőbeállója

Akt.:
Fotó: dej24.ro
Fotó: dej24.ro
Kórházba szállítottak péntek délután négy gyermeket a Kolozs megyei Désen (Dej), miután rájuk esett egy buszmegálló esőbeállójának a teteje és annak tartószerkezete.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy négy hónapos, egy kétéves, egy négyéves és egy hatéves gyermeket vittek kórházba, utóbbiakat Désre, a két kisebbiket Kolozsvárra.

A sérültek eszméletüknél voltak, amikor kórházba vitték őket.

Kik a felelősek?

Costan Morar dési (Dej) polgármester szerint a hatóságok és a szülők egyaránt felelősek azért az incidensért, amelyben négy kisgyerek megsérült, miután rájuk esett egy buszmegálló esőbeállójának a teteje és annak tartószerkezete.

Az elöljáró az eset kapcsán elmondta: az incidens bekövetkeztekor egy roma család tartózkodott a megállóban. A család egyik tagja állítólag ittas állapotban volt, nekitámaszkodott az esőbeálló tartókeretének és lerántotta, így esett az a padon ülő gyermekekre. Az önkormányzat tulajdonát képező buszmegállót a helyi tömegközlekedési vállalat használja. A létesítmény régi, de a közeljövőben uniós projekt keretében felújítják. Addig is – a hasonló problémák elkerülése érdekében – ellenőrizni fogják mindegyik buszmegállót, és ahol szükséges, javításokat végeznek – mondta a polgármester.

www.agerpres.ro