Gyerekeket szállító kisbusz balesetezett, egy személy meghalt

Gyerekeket szállító kisbusz balesetezett, egy személy meghalt
Egy személyautó és egy kisbusz ütközött tegnap, december 14-én, reggel 7 óra körül a 76-os jelzésű országúton, Drágcséke és Harangmező települések között, egy személy meghalt.

A Volkswagen Golf márkájú személyautót egy 18 éves, magyarcsékei fiatalember vezette, Belényes irányából Nagyvárad felé haladt, nem tartotta be az útviszonyoknak megfelelő sebességet, emiatt elvesztette az uralmat a jármű fellett, az ellenkező menetirányú sávra sodródott, és frontálisan ütközött egy kisbusszal, amelyet egy 49 éves, bihardobrosdi férfi vezetett.

A helyszínre több mentőautó és SMURD-egység érkezett, Nagyváradról és Püspökfürdőről. Az úton a forgalom körülbelül két órára lezárták a rendőrség helyszíni vizsgálatai, valamint a mentősök munkája miatt.

A baleset tragikus kimenetelű volt, ugyanis a 18 éves fiatalember súlyos sérüléseket szenvedett, melyek a halálát okozták, próbálták újra éleszteni, sajnos sikertelenül. A kisbuszban 14 gyermek és 2 felnőtt ült. Nyolc dékányosi gyermeket, 10-15 év közöttieket és a kisbusz sofőrjét a helyszínen ellátták, később kórházba szállították őket kivizsgálás miatt, könnyebb sérüléseket szenvedtek. Az ügyben további nyomozás folyik.