Gyerekeket mentettek

Gyerekeket mentettek
A Bihar megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőséget az elmúlt napokban két esetben riasztották lakásban ragadt gyerekek miatt.

Szeptember 20-án délután a nagyváradi Sfântul Apostol Andrei utcában kellett egy 2 éves gyereket kiszabadítani a család II. emeleti lakásának egyik szobájából, melynek ajtaját a gyermek belülről blokkolta. A tűzoltóknak speciális felszerelésekkel sikerült behatolniuk a szobába és a kisfiút biztonságában átadták szüleinek.

Hasonló eset történt szeptember 21-én, Nagyváradon, a Bumbacului utcában is, ahol egy 6 éves kisfiú véletlenül leblokkolta belülről a család III. emeleti lakásának bejárati ajtaját, ráadásul a kezén meg is sérült. Ide két tűzoltóalakulat szállt ki, az egyik ezek közül elsősegélyre szakosodott csoport volt. A tűzoltóknak az egyik ablakon sikerült bejutniuk a lakásba, ahol aztán kinyitották az ajtót, lehetővé téve a mentősök gyors hozzáférését a gyerekhez, akinek vágott seb volt a jobb kezén. A kisfiút elsősegélyben részesítették, majd a kórházba szállították.