Gyerekek és mentősök

Gyerekek és mentősök
Az Iskola Másképp hete alatt több mint tíz nagyváradi iskolából látogattak el diákcsoportok a Bihar megyei mentőszolgálathoz, sőt, óvodásokból álló csoportok is eljöttek.

 

Gheorghe Pintea, a mentőszolgálat menedzsere mutatta meg a gyerekeknek az intézmény székhelyét, később a megismerkedtek a mentőcsapatokkal, megtudták, hogyan osztják ki nekik az eseteket. Megtekintették a mentőautókat, utána pedig az intézmény tantermében egy mentőorvos és egy asszisztens bemutatta egy bábun a legfőbb újraélesztési technikákat, melyeket bárki alkalmazhat, mielőtt megérkeznek a mentők. Megtudhatták, mit kell tenniük akkor, ha valaki nem kap levegőt, vagy leáll a szíve. A gyerekeknek alkalmuk volt ki is próbálni a technikákat a speciális próbababán.

Mindezek mellett a művészeti líceum, valamint a Mihai Eminescu líceum udvarán a mentők különféle újraélesztési technikákat mutattak be, ezeken a rendezvényeken mintegy 250 diák vett részt. A programok során a mentőszolgálat tagjai arra igyekeztek rávilágítani: helyesen alkalmazott technikákkal életet lehet menteni, ehhez nem szükséges orvosi végzettség.

Címkék: