Gyengébben teljesítettek a párbajtőrözők

Gyengébben teljesítettek a párbajtőrözők
A tizenhetedik helyen végzett a Nagyváradi VSK a 2010-es férfipárbajtőr klubcsapatok BEK-viadalában, amelyet idén a – két olasz csapatot is legyőző – Budapest Honvéd nyert meg.

A Budapesti Honvéd csapata nyerte a 32 csapatot felvonultató 2010-es férfipárbajtőr klubcsapatok vasárnap lebonyolított BEK-viadalát a németországi Heidenheimben. A Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter, Kulcsár Krisztián összeállítású együttes a verseny honlapja alapján a 16 között a párizsi Racing Clubot győzte le 45–36-ra, majd a Dinamo Moszkván jutott túl 44–41-gyel, az elődöntőben pedig az Aeronautica Románál bizonyult jobbnak 38–37-re. A döntőben egy újabb olasz csapat volt az ellenfél, de a bajnok Carabinieri Roma sem tudta megállítani a magyarokat, akik 42–36-ra nyertek.

Végül tizenhetedikek

A 2006-ban ezüstérmet szerzett Nagyváradi VSK-nak idén már a sorsolásnál sem volt szerencséje, miután az első körben a rendező német Heidenheimet kapta ellenfélül, amely így is csak szoros csatában bizonyult jobbnak a Nicolae Ille edzette váradi alakulatnál, amely szinte végig vezetett, viszont az utolsó csörtékben nem figyeltek kellőképpen, s végül 43–42 arányban veszített. A Nyisztor Csáki Sándor, Árkosi Bertalan, Radu Andrei, Tardi Ottó, Andrei Timoce, Tardi Zoltán és Tardi Zsolt összetételű VSK végeredményben a 17. helyen végzett a BEK idei kiírásában.