Gyenesnek nem tetszett a szerdai második etap

„Nem nagyon fekszik nekem az ilyen terep, mint amilyenen versenyeznünk kellett az a negyedik napon” – nyilatkozta a Közép–Európa–rali motorosa, Gyenes „Mani” Emanuel. Mint ismeretes, a szatmárnémeti versenyző négy nap versenyzés után a 9. helyen áll az összetett táblázatban, a mezőny pedig szerdán reggel Debrecen és Veszprém között két mért szakaszt is teljesített. „Jobb volt a hegyi szakasz.

A szerdai második szelektíven olyan volt, mint egy enduro–verseny, ahol meg volt jelölve végig a pálya, és emberek irányítottak, hogy merre megyünk. De ez a köves talaj sem tetszet – folytatta a fiatal versenyző. – A következő napokban arra kell majd törekednem, hogy megőrizzem a pozíciómat az összetett táblázatban, és megmaradjak a dobogós helyen is a 450 kcm–ek között” – tette hozzá.

Cyril Despres is arra panaszkodott, hogy a szervezők a szerdai második etapra gyakorlatilag 90 km–es enduro–pályát jelöltek ki. „Megnyertem a szakazst, de úgy gondolom, meg lett volna a lehetőségem arra, hogy tovább javítsak időmön, ha lett volna lehetőség a navigálásra. Tudom, hogy Jaroslav Katrinak nehezen boldogul a navigációs rendszerrel, és így hozhattam volna a hátrányomból az összetett táblázatban is” – panaszolta a francia sztár, aki már a 4. a összetettben.

A éllovas David Casteu szerint azonban nehéz volt a szerdai második szakasz. Neki azért volt küzdelem még a kijelölt pályán is jól teljesíteni, mivel hatalmasat esett. „Egy ugrató után estem, és nagyon odavertem magam. Megszédültem, és nehzé volt visszanyernem a ritmust. A pályán nagyon sok volt a nyom, és a road–bookot is kellett figyelnem. Megmaradtam az első helyen az összetett táblázatban, azonban nincs akkora előnyöm a követőimmel szemben, hogy hátradőlve, kényelmesen nézzem, hogyan teljesítenek a többiek. Most minden hiba végzetes lehet. Még sosem vezettem hasonló ralik táblázatában, és talán ezért vagyok túl agresszív vagyok a gépemmel. Le kellene nyugtassam magam, hogy többet ne hibázzak” – tette hozzá.

Esett az összetettben 3. Francisco Lopez is, aki elárulta, új csapat színeiben versenyez, amellyel egy nehezebb, de sokkal erősebb motorbiciklit tesztelnek. A chillei is esett, még a szerdai második mért szakasz elején. „Nagyon fontos számomra, hogy befejezzem ezt a versenyt” – folytata.

 

Kapcsolódó cikk:

  • Gyenes őrzi 9. helyét
  •